DÜNYA
24 Şubat 2012 Cuma 00:260 Yorum2410 okunmaOrtadoğu ülkeleri 113 enerji ve su projesine 180 milyar dolar harcayacak
- Haber
Ortadoğu ülkelerinde değeri 180 milyar dolara ulaşan yeni enerji, su ve elektrik projesinin devam ettiği ya da planlandığı bildirildi. Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri 34.2 milyar dolarlık 20 proje ile en aktif piyasalardan birisi olarak görülüyor. Başkent Abu Dabi'de planlanan nükleer enerji santralinin maliyeti 20 milyar doları buluyor.
Dubai merkezli Ventures adlı araştırma şirketinin raporuna göre yatırımlarda aslan payı Ortadoğu'nun en büyük ekonomisine sahip Suudi Arabistan'a ait. İnşaatına 2013'te başlanacak Kral Abdullah Atomik ve Yenilenebilir Enerji Şehri'nin maliyeti 100 milyar dolar olarak ifade edilirken krallıktaki diğer 15 projeye 9 milyar dolar harcanması öngörülüyor.
Doğal gaz zengini Katar, önümüzdeki üç yıl içerisinde 4.8 milyar dolara en az sekiz enerji ve su tesisi inşa edecek. Bunların arasında 3 milyar dolarlık Qatar D Tesisi eneri projesi de sayılıyor.
Bahreyn'de devam eden dört projenin maliyeti 4.2 milyar dolar. Kuveyt'teki 17 projenin değeri 4 milyar dolar olarak tahmin edilirken Umman hükümeti de 13 yeni enerji ve su projesi için 2.9 milyar dolarlık bütçe ayırmış durumda.
Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi'nde artan nüfus nedeniyle enerjiye olan talebin de yılda yüzde 8 ile 10 artış göstermesi bekleniyor. Dünya Enerji Konseyi verilerine göre Körfez ülkelerinin önümüzdeki 10 yıl boyunca artan talebe karşılık verebilmesi için 100 GW ek enerjiye ihtiyacı bulunuyor. Enerji sektörüne 50 milyar dolarlık, su arıtım tesislerine de 20 milyar dolarlık yatırım yapılması gerekiyor.












DİĞERTrabzon'da korkutan yangın!Bir inşaat firmasına ait malzeme deposunda meydana gelen yangın korkuttu...
AK PARTİBülent Arınç'a uçakta sürpriz kutlamaBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 64'üncü doğum gününü binlerce metre yüksekte kutladı.
DÜNYASuriye'de ölümler devam ediyor!Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin çeşitli kentlerinde ordunun yönetim karşıtlarına karşı düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 41'e yükseldiğini duyurdu.
AK PARTİErdoğan'dan partisindeki anlaşmazlığa cevap!Başbakan Erdoğan, Kazakistan gezisi dönüşü Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi
DİĞERHayyam Garipoğlu yurt dışına kaçtıMünevver Karabulut davasında 'suçluyu kayırma' suçlamasıyla 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Hayyam Garipoğlu yurt dışına kaçtı...
DİĞERCan Bonomo finale kalmayı başardı!Eurovision şarkı yarışmasındaki temsilcimiz Can Bonomo finale kalmayı başardı.
GÜNDEMOdunlu manşeti Kekeç'i çıldırttı!Kekeç, Taraf'ın Bakan Şahin'i temsili bir odun resmiyle eleştirdiği haberi terbiyesizce bulduğunu söyledi.- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98










































