BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

DTPli Tuğlukun sayın inadı

Verilen cezalar Aysel Tuğluk'a engel değil. Tuğluk sayın inadını sürdürecek...

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski eş başkanı Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk, Meclis'e girmeleri halinde önce kendilerini Türk halkına kabul ettirmeye çalışacaklarını söyledi.

Kürtçe yemin konusunda, "O dönemin şartları başkaydı şimdi başka" diyerek Kürtçe yemin etmeyeceklerini anlatan Tuğluk, teröristbaşı Abdullah Öcalan için kullandıkları 'Sayın' ifadesi için ise "Hukuki bulmadığımız için biz cezada yesek de 'sayın' ifadesini kullanmaya devam edeceğiz" dedi. Halkın Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü konusunda Meclis'te bazı adımların atılmasını istediğini dile getiren Tuğluk, bunu yapabilmeleri halinde çok önemli bir görevi yerine getirmiş olacaklarının kendilerine söylendiğini ifade etti. Kendilerinin bildiklerini okuma gibi bir lükse sahip olmadıklarını vurgulayan Tuğluk, bunun doğru olmadığını belirterek toplumun gerginliğe değil gerçekten 2 toplumun bir arada yaşamasını sağlayacak politikalara ihtiyacı bulunduğunu kaydetti. Öcalan'ın Kürt sorununun bir parçası olduğunu savunan Tuğluk, PKK'nın geleneksel inkarcı politikanın sonucu olarak doğan birgüç olduğunu ileri sürdü.

JET SORUŞTURMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk hakkında, "suç ve suçluyu övme" suçundan soruşturma başlattığı bildirildi.