BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  GÜNCEL

DTPli il başkanına hapis istemi

DTP, İl Başkanı İsmail Anci hakkında, "suçu ve suçluyu övmek"ten 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Abone ol Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, basın açıklamasında terör örgütü elebaşı için "sayın" ifadesini kullanan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Ankara İl Başkanı İsmail Anci hakkında, "suçu ve suçluyu övmek"ten 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan tarafından açılan davanın iddianamesinde, Anci’nin, 24 Ekim 2008’de Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaptığı hatırlatıldı.

Anci’nin, basın açıklamasında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’dan söz ederken birçok kez "sayın" ifadesini kullandığı kaydedilen iddianamede, bu kelimeyi kullanarak söz ettiği kişiyi yücelttiği, böylelikle suçluyu övdüğü
belirtildi.

İddianamede, DTP Ankara İl Başkanı Anci’nin, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 215. maddesinde düzenlenen "suçu ve suçluyu övme" suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Anci hakkında ayrıca "belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmayı" düzenleyen TCK’nın 53. maddesinin uygulanması istendi. Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesine sunulan iddianamenin kabul edildiği ve Anci’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.