BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,73
HABER /  POLİTİKA

DTPli başkandan şok sözler

DTP Tunceli Başkanı Songül Erol Abdil, öyle sözler etti ki Türkiye'yi resmen katil ilan etti. İşte Abdil'in ağzından şok sözler;

Abone ol

Tunceli Belediye Başkanı DTP'li Songül Erol Abdil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarında Kürtler üzerinde asimilasyon uygulandığını ileri sürdü.  Abdil, “Hamile kadınlarımız karınları kılıçlarla kesilerek, alınan bebekler Munzur Çayı’na atıldı” iddiasında bulundu.

Songül Erol Abdil, Alevi geleneklerine göre yapılan ve halk arasında ‘Gağand’ adı verilen yılbaşı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene katıldı. Belediye Konferans Salonu’ndaki törende konuşan Abdil, bazı iddialar ortaya attı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kuruluş yıllarında Kürtlere karşı büyük bir asimilasyon politikası uygulanmıştır” diyen Abdil, şu iddialarda bulundu:

"HAMİLE KADINLARIN KARNI KESİLDİ"

Daha sonra bölgede yaşanan Kürt isyanları sırasında Kürtlere karşı büyük katliamlar gerçekleştirilmiştir. Bu isyanların üzerinde kısa bir süre geçtikten hemen sonra 1938 Dersim katliamı yaşanmıştır. Dersim katliamında binlerce insanımız öldürüldü. Sayıları 70 binlerle ifade ediliyor. Hamile kadınlarımızın karınları kılıçlarla kesilerek alınan bebekler Munzur Çayı’na atıldı.

İKİ YÜZLÜ YAKLAŞILIYOR

Bu hükümet gerçekten bugün Türkiye’de, Türkiye’nin karanlık yüzünü mü ortaya çıkarmak istiyor, yoksa ılımlı İslam modelinin projesinin değişik provasını mı yapıyor? Bugün Gazze’de çocuklara katliam uygulanıyor. Ama AKP hükümeti bugün Kürtlere nasıl iki yüzlü yaklaşıyorsa, aynen Gazze’ye de iki yüzlü yaklaşıyor. Neden iki yüzlü yaklaşıyor.

ÖCALAN’A DESTEK VERDİ 

Kürt hareketi öneriyor. Türkiye’deki barış için öneriyor, Türkiye’nin gerçekten demokratikleşmesi için öneriyor. Diyor ki, hakikatler ve uzlaşma komisyonu oluşturulmalı ve Türkiye’de kim ne yapmışsa gerçek anlamda ortaya çıkarılmalı. İşte o zaman Türkiye’de barış sağlanır. Ergenekon’un gerçek yüzü ortaya çıkar.

KÜRDİSTAN COĞRAFYASI 

Seçim geliyor, biz ne yapacağız? Biz seçimde Diyarbakır’a, Dersim’in (Tunceli) yanında Kürdistan coğrafyasının diğer belediyelerini de alacağız. Siirt’i alacağız, Van’ı alacağız, Muş’u alacağız ve belediyelerimizin sayısını 100’e çıkaracağız.