BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  POLİTİKA

DTPli 4 başkan gözaltında!

DTP'li 4 Belediye Başkanı kendilerini zorla gözaltına aldırdılar. Bakın olaylar nasıl gerçekleşti?

Abone ol

Terör örgütü elebaşına ''sayın'' diye hitap ettiklerini gerekçe göstererek Cumhuriyet Başsavcılığına kendileri hakkında ihbarda bulunmak isteyen DTP İl Başkanı ile 4 belediye başkanı gözaltına alındı. İfadelerinin ardından serbest bırakıldılar...

KENDİ HAKLARINDA SUÇ DUYURUSU

DTP İl Teşkilatı önünde toplanan bir grup, Altaylı Caddesi'nden Adliyeye kadar yürüdü. Grup, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'a ''sayın'' dediklerini ve suç işlediklerini gerekçe göstererek, haklarında suç duyurusunda bulunmak üzere Cumhuriyet Savcılığına dilekçe vermek istedi.

Yapılan görüşmeler sonucu, beşer kişilik gruplar halinde Savcılığa gitmelerine izin verildi.

4 BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Gruptan ilk olarak DTP İl Başkanı Hasan Güzel, Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, Şemdinli Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız ve Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Savcılığa ihbar dilekçesini verdi.

Bu kişiler, dilekçelerini verdikten sonra Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. 

SERBEST BIRAKILDILAR

Hakkari'de gözaltına alınan DTP Hakkari İl Başkanı ile 4 belediye başkanı, Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 5 kişi, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Bu arada, Savcılığa ihbar dilekçesini veren diğer DTP'lilerin Adliye çıkışında gözaltına alınmaya başlandığı bildirildi.