BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

DTPden tepkilere inat açıklama

Siyasilerin, askerin, yargının tepkileri ders olmadı. DTP; Avrupa'dan gelecek PKK'lılarla ilgili bakın ne açıklama yaptı

Abone ol

Muhalefet çok sert çıktı... Hükümetten bile eleştirenler oldu.. Önce Başbakan Erdoğan 'Sil baştan' diye uyardı; ardından Bakan Atalay ve Bakan Arınç başta olmak üzere DTP'ye tepkiler ardarda dizildi. Cumhurbaşkanı Gül de eleştirdi.

Yargı da susmadı. Önce Yargıtay Başsavcısı ardından HSYK tarafından

incelemeler başlatıldı.

Ve asker konuştu. 'Yaşananlar kabul edilemez' dedi.

Hepsinden dokunaklısı da şehitlerin tepkileriydi...



Ancak DTP hiçbirine kulak asmadı. Partiden Avrupa'dan gelecek PKK'lılarla ilgili açıklama geldi. Açıklamaya göre geri adım yok... DTP çok tepki çeken bu görüntülerin tekrar yaşanağına işaret etti.

Açıklama şöyle: 28 Ekim'de Avrupa'dan gelecek PKK'lılar konvoyla ve mitingle karşılanacak.

BU KEZ GÖSTERİLER AVRUPA'DAN BAŞLAYACAK

Mahmur Kampı ve Kandil'den gelen 34 kişilik grubun ardından Avrupa'dan da bir grup PKK'lı Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor. PKK'lı 15 kişilik bir grubun 28 Ekim'de Düsseldorf'tan İstanbul'a geleceği belirtiliyor.

15 kişilik grup, 27 Ekim'de Brüksel'de bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu basın toplantısı bir gövde gösterisinin de Avrupa'da yaşanacağına işaret ediyor.
Grup, bu basın toplantısında Türkiye'ye dönüş amacını açıklayacak.

Basın toplantısının ardından Düsseldorf'a geçecek olan grup, İstanbul'a hareket edecek.

ATALAY 'SABOTE Mİ ETMEK İSTİYORLAR' DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bugün yaptığı açıklamada, DTP'nin büyük bir sorumsuzluk gösterdiğini belirterek, "Acaba süreci sabote mi etmek istiyorlar diye düşünmemek mümkün değil" demişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yaşananları eleştirmiş; dünkü açıklamasında "Bunlar hoş görüntüler değil, provokatif görüntüler. Tasvip etmem mümkün değil. Herkesin kendisine gelmesini ve ölçüsüz tavırlardan kaçınmasını tavsiye ediyorum" diye konuşmuştu.