BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  POLİTİKA

DSP'nin hedeflediği oy oranı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP'yi kendi milletvekili adaylarını ayartmakla suçladı, hedefledikleri oy oranını açıkladı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''CHP, etik davranmayan bir parti. Buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum; bazı yerlere gidiyorsun, mevcut milletvekili adaylarımıza, ayartıp sana rozet taktırıyorlar. Bu işi seçim döneminde yapmak etik değildir'' dedi.

Türker, Bursa'da Kervansaray Termal Otel'de düzenlediği basın toplantısında, seçim yaklaştıkça Güneydoğu Anadolu'da olayların başladığını belirterek, seçim barajının kesinlikle düşmesi gerektiğini söyledi.

Barajı düşürmek için zamanında kendisinin de çaba gösterdiğini belirten Türker, ''Diyeceksiniz ki, 'bir parti öyle söyledi.' O partiye gidip gidip konuşan benim. Bana, 'biz barajın düşürülmesini düşünmüyoruz' demişlerdi. Öneri götüren bir parti genel başkanıyım zamanında. Şimdi yönetim değişti diye bu işten vazgeçtiler değil'' dedi.

Yaptıkları bu çalışmanın CHP'ye çok fazla bir şey katmadığını gördüklerini ifade eden Türker, şöyle konuştu:

''Siz alternatif olmayınca, ona oy vermek istemeyenlerin gideceği yer kalmıyor. Sizi öyle kilitliyorlar. Biz kendi adımıza sonuç ne olursa olsun seçime girmeyi düşündük. Seçilen 13 arkadaşımızın zaten 6'sını kendisi sonradan transfer etti. Aramızda anlaşma olmasına rağmen. Sözünde durmayan bir parti. Hatta şimdi ne yapıyor, onu da söyleyeyim. CHP, etik davranmayan bir parti. Ben buradan sesleniyorum Kılıçdaroğlu'na; bazı yerlere gidiyorsun, mevcut milletvekili adaylarımıza, ayartıp sana rozet taktırıyorlar. Bu işi seçim döneminde yapmak etik değildir. Mevcut olan ufak beldelerdeki belediye başkanlarımızı transfer ettiriyorlar. Bu siyasi ahlaka aykırıdır. Bunu yaparak kamuoyunda 'DSP'yi erittik' imajı vermeye çalışıyorlar. Halbuki, biz parlamentoya girersek bizimle koalisyon kurabilirler ama CHP, AKP ile koalisyon kuracağını deklare ediyor. Eğer onunla ortak olacaksan ne değişiyor?''

Masum Türker, ilk günden tavırlarını koyduklarını ve 12 Haziran seçimlerine 81 ilde giren 10 partiden biri olarak hedeflerinin yüzde 17 olduğunu belirtti.