BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  POLİTİKA

DSP'li Türker'in de tercihi internet

DSP Genel Başkanı Masum Türker, medyadan yana dert yandı interneti kullanacaklarını söyledi.

Abone ol
DSP Genel Başkanı Masum Türker, başka partinin 'patlamış lastiği' yerine geçmek için var olmayacaklarını belirterek, ''Aracın sürücüsü olacağız. Türkiye'yi CHP kurtaracak olsaydı, bu zamana kadar kurtarırdı'' dedi.
Masum Türker, DSP Kağıthane İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen DSP İstanbul Örgüt Toplantısı'na katıldı. 

Türker, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''ucube'' olarak nitelediği heykelle ilgili '''Oradaki heykel olmasaydı, türbeye dikkat çekilemeyecekti. Heykel işe yaradı. O heykel Türk-Ermeni ilişkilerini düzeltmek için yapılmış bir heykel. Sanatta o heykelle ilgili manifestoyu okumamız lazım. Aslında kavga heykel kavgası değil AKP'nin iç kavgasıdır' diye konuştu.

DSP'ye İzmir'den 156 kişinin katıldığı, ancak medyanın buna yer vermediği ifade eden Türker, alternatif partilerin yok edilmeye çalışıldığını öne sürdü.  

Türker, ''Gittiğimiz yerlerde, Anadolu Ajansı, Cihan, İhlas, bazen DHA ve Anka ajansları bizi haber yapıyor. Bu haberler internet sitelerinde yer alıyor. Kendimizi Twitter da Facebook'ta yaymak daha iyi'' değerlendirmesinde bulundu. 

İstanbul Üniversitesinde polisin öğrencileri aramasıyla ilgili konuya da değinen Türker, ''Hiçbir partinin eylem yaptığını gördünüz mü? Biz bu kararın iptali için başvurduk'' dedi.

Hukuku siyasete dahil etmeyen siyasetçiler olduğunu ifade eden Türker, ''Siyasetçinin birinci işi Anayasa'yı iyi bilmektir. Bir kanun çıktı. Kimsenin haberi yok. Anayasanın 135. maddesine aykırı. Milletvekilinin seçim maddesini değiştirdiler. Sivil toplum yöneticileri aday olmak istiyorsa, karar verdiyse 7 gün içerisinde istifa etmeleri gerekiyor'' diye konuştu. 

Türker, ''Ecevit bize birleşmeyi önerdi, ancak DSP altında bunu gerçekleştirmemizi istedi. Biz başka partinin patlamış lastiği yerine geçmek için var olmayacağız. Aracın sürücüsü olacağız. Türkiye'yi CHP kurtaracak olsaydı, bu zamana kadar kurtarırdı'' diye konuştu.

''TEK MİLLET, TEK BAYRAK''

İşsizlik için çarenin kendilerinde bulunduğunu belirten Türker, Türkiye'de hangi ilin hangi fabrikaya ihtiyacı varsa onu destekleyeceklerini söyledi. 

Laikliğin korunması ve bunu yaparken de dini özgürlüğün yaşatılması gerektiğini anlatan Türker, ''Tek millet, tek bayrak anlayışımızla siyasetimize devam edeceğiz. Türkiye'deki çarpık düzeni düzeltmeye katkısı olacak herkesi DSP'ye bekliyoruz. Gittiğim her evden bir oy istiyorum'' dedi.

Toplantıya DSP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, İstanbul İl Başkanı Ercüment Tahiroğlu, parti meclis üyeleri ve ilçe yöneticilerinin katıldı.