BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  POLİTİKA

DSP'li Türker'den terör açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Van'daki saldırılarla ilgili başsağlığı mesajı yayınladı

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, terörün her geçen gün arttığı bir süreçte Türk Silahlı Kuvvetlerinin zayıflatılmasının, tartışma konusu yapılmasının, terörün daha fazla artmasına zemin hazırladığını belirtti.

Türker, Van'ın Başkale ilçesi Gedikbaşı köyü yakınlarındaki terörist saldırıda 3 askerin şehit olması, 4 asker ile Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayer ve korumasının yaralanması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, hain saldırıda 3 askerin şehit olmasının derin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Türker, şehit askerlere rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk milletine sabır ve başsağlığı dileklerinde bulundu.

Aynı saldırıda yaralanan 4 askere, Kaymakam Bayer ve korumasına acil şifalar temennisinde bulunan Türker, şunları kaydetti:

''Terörün her geçen gün arttığı bir süreçte, Türk Silahlı Kuvvetlerinin zayıflatılması, tartışma konusu yapılması, terörün daha fazla artmasına zemin hazırlamaktadır. Hükümetin Bu durumu dikkatle değerlendirmesi ve gereken önlemleri alması zorunludur. Aksi takdirde yüreğimiz daha çok yanacak, daha çok ailenin ocağına ateş düşecektir.''