BIST 9.493
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.487,49
HABER /  POLİTİKA

DSP'den Kıbrıs mesajı

DSP lideri Türker, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38. yıl dönümü ve 'Barış ve Özgürlük Bayramı' nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Kıbrıs Barış Harekatı, barışın, özgürlüğün, milli duruşumuzun ve dayanışmamızın simgesidir" dedi.

Türker mesajında, "Kıbrıs Barış Harekatı, 20 Temmuz 1974’te Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Garanti Anlaşması’nın 3. maddesine istinaden gerçekleştirdiği askeri harekatın adıdır. Ancak anlamı bununla sınırlı değildir. Kıbrıs Barış Harekatı, barışın, özgürlüğün, milli duruşumuzun ve dayanışmamızın simgesidir" dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın Bülent Ecevit’in, Rauf Denktaş’ın barış için yaşamını feda eden şehitlerin, bu uğurda canını ortaya koyan gazilerin dünyaya meydan okuyuşunun simgesi olduğunu vurgulayan Türker, mesajında şöyle dedi:

ADAYA BARIŞ GELDİ

"Kıbrıs Barış Harekatı, Ada’ya barışı getirdiği gibi Ada’da bağımsız bir devlet olan KKTC’nin
ulusal egemenliğinin ilk adımı olmuştur. Kıbrıs Barış Harekatı ile birlikte acı günler geride kalmış, Türkiye tüm dünyaya ulusal çıkarları sözkonusu olduğunda neler yapabileceğini göstermiştir. Kıbrıs Barış Harekatı ulusal çıkarlar söz konusu olduğunda, dik duruşun nasıl olacağını gösteren önemli bir simgedir. KKTC’nin kurulmasına vesile olan ve bu yolu açan Bülent Ecevit, Rauf Denktaş’ı, bu uğurda yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, gazilerimize de uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz. Tüm KKTC halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlarken, kalbi onlarla birlikte atan Türk milletinin bu özel günde olduğu gibi bundan sonra da KKTC bayrağının sonsuza kadar dalgalanması için elinden geleni yapacağını bir kez daha anımsatıyor, anavatandan sevgilerimizi gönderiyoruz."