BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  POLİTİKA

DSP'den CHP'ye 'light Ak Parti' iması

DSP lideri Masum Türker, CHP için light AK Parti sözlerini kullandı

Abone ol

DSP lideri Masum Türker, Ecevit'in bir dönem bilerek hasta edildiğini belirtirken CHP'nin yeni adaylardan birinin Ecevit için işgöremez raporu alınmak istendiğini söyledi.Ayrıca Türker, CHP'nin

Türker, DSP'nin, Irak savaşı için ABD'ye ''hayır'' dediği, ''Orada Müslüman kardeşlerimizi öldüreceksiniz, inciniriz'' dediği için iktidardan hileli bir şekilde uzaklaştırılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Türker, ''Bülent Ecevit ve DSP, ABD'nin Irak operasyonuna karşı çıktığı için önce Türkiye'de kriz çıkardılar. Ekonomik krizin ardından da bir sivil darbeyle bizim iktidardan gitmemize sebep oldular. Biliyorsunuz o tarihte Ecevit hasta edildi, rapor alınmak istendi. Hatta şimdi CHP'den aday olan Sinan Aygün utanmadan Ecevit'e iş göremez raporu verilmesini istedi. Yani hükümetin başbakanının düşürülmesini istedi. Çünkü istenen şey Ecevit gitsin, yerine Türkiye'deki sermaye sınıfının desteklediği birileri gelsin ve ABD, Irak'a Türkiye üzerinden girsin'' diye konuştu.

"LİGHT AK PARTİ"

Türker, 2007 yılında CHP'ye destek verdiklerini ve seçime beraber girdiklerini fakat istenilen etkinin yaratılamadığını anımsatarak, bu kez ittifak yapmadan Türkiye'nin her yerinde seçime gittiklerini söyledi.

Türkiye'de iki partili meclis istendiğini, DSP'nin seçimlere girmesinden yurt dışında ve içinde rahatsız olanların bulunduğunu iddia eden Türker, ''Bu dönem DSP, Türkiye'nin her yerinde seçime giriyor ve bu seçime girmemizi engellemek isteyenler var. Bunlardan kimi yabancılar, kimi de Türkiye içinden. Çünkü Türkiye'de iki parti istiyorlar, biri şimdiki AKP devam edecek, ikinci de light AK Parti olacak. Başka ad altında solda gözükecek ama AKP'yle aynı görüşleri dile getirecek, bu da CHP. Buna bizim gönlümüz el vermez'' şeklinde konuştu.

''YAYIMLANAN KASETLER''

Türkiye'de Atatürk milliyetçiliğinin bitirilmek istediğini öne süren Türker, Atatürk milliyetçiliğini yok etmeye çalışanların birçoğunun yaptığı tanımın aslında Atatürk milliyetçiliği olduğunu belirtti.

Atatürk'ün, Cumhuriyet'in kuruluşunda yaptığı ''Türk milleti'' kavramının ülkedeki her kesimi kapsadığını ifade eden Türker, şunları kaydetti:

''Atatürk ne diyor? 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir.' O zaman Cumhuriyet kurulurken Anadolu'da yaşayan tüm halkları ve mezhepleri ayırt etmeden hepsine Türk milleti denilmiştir. Şimdi Anayasa'yı değiştirecekler, Atatürk milliyetçiliğini kaldıracaklar. Kaldırınca ne olacak? Her yer bir eyalet olacak ve bölünmenin önü açılacak. Bunun için de milliyetçileri baskı altına almaya çalışıyorlar. Şimdi MHP'yi kaset tehditleriyle baskı altına alıp meclis dışında bırakmak istiyorlar. Neden bu kasetler önceden yayımlanmadı da seçim sürecinde yayımlanıyor. Deniz Baykal'a da öyle yaptılar, kurultaya 15 gün kala kasetini yayımladılar ve lider değişimini sağladılar, CHP'nin yapısını değiştirdiler. Biz DSP olarak bunların karşısında dimdik duruyoruz.''