BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  POLİTİKA

DSP'den AK Parti'yi indirme planı!

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, 12 Haziran seçimlerine ilişkin iddialı milletvekili hedefi çizdi....

Abone ol

DSP hiç olmadığı kadar iddialı konuştu. DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi'ye göre  çıkaracakları en az 60 milletvekili AK Parti'yi iktidardan uzaklaştıracak.

Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamada, genel seçimlere ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere'den Türkiye'ye dönerken uçakta gazetecilere, 12 Haziran'daki genel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

İKTİDARDAN UZAKLAŞMASI DEMEKTİR

''Görünen o ki Tayyip Erdoğan artık gece gündüz milletvekili ve oy hesabı yapmaktadır. Tayyip Erdoğan'ın yaptığı hesapları bozacak tek parti DSP'dir. Biz, bu seçimde en az 60 milletvekili çıkaracağız. Bu 60 milletvekili sayısı, Tayyip Erdoğan'ın kendi yaptığı hesaplara göre iktidardan uzaklaşması demektir. Bizim söylemlerimiz son 6 aydır yaptığımız araştırmalara dayanmaktadır. Araştırmalar, mevcut partilere ilave bir parti Meclis'e girdiği zaman, AKP iktidarının sona ereceğini göstermektedir. Bu nedenle 'Demokratik Birliktelik' çağrısı yaparak yola çıkan DSP Meclis'e girdiği zaman Tayyip Erdoğan iktidar değildir.

Halkımız, eğer Tayyip Erdoğan iktidarından bıkmışsa, usanmışsa ve ondan kurtulmak istiyorsa, oylarını DSP'nin oluşturduğu 'Demokratik Birliktelik'e vermelidir.''