25 Mayıs 2012
Piyasalar
  • IMKB54.917
  • Euro2,3205
  • Dolar1,8425
  • Altın623,25
  • İstanbul
    21°C

     
  • Ankara
    21°C

     
  • İzmir
    22°C

     

SİYASET

10 Temmuz 2011 Pazar 17:450 Yorum6908 okunma

Üç adayın yarıştığı gergin DSP kongresinde kazanan taraf Masum Türker oldu


BBP'nin ardından DSP de olağanüstü kurultayı topladı. Seçim sonuçlarında alınan sonucun büyük tartışma yarattığı partide genel başkanlık için üç aday yarıştı. İlk iki turda yarışı önde tamamlayan Masum Türker üçüncü oylamada 531 delegenin 418'inin oyunu alarak yeniden DSP Genel Başkanı oldu.

Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirilen olağanüstü kurultayda, divanın oluşturulması ve Divan Başkanlığına Hikmet Sami Türk'ün seçilmesinin ardından delegeleri selamlayan Türker, konuşmasında 12 Haziran seçimlerine ilişkin öz eleştiri yaptı.

Türker, Türkiye'nin, küresel bir yapının etkisi altında olduğunu, 12 Haziran seçimlerine giderken bu küresel yapının, Türkiye'de medya ve siyaseti şekillendirmeyi hedeflediğini ileri sürdü. Medya ve onun aracılığıyla siyaset kurumunun, uluslararası dayatmalara karşı koyamadığını ifade eden Türker, şöyle konuştu:

''Türkiye, siyaset kurumları açısından iki kutuplu bir anlayışa, yani iki partiye doğru iteklenmek, iki partili bir sisteme dayandırılmak istenmekteydi. Bu uğraş, bu talep, 2000'li yıllarda başlayan bir uğraştır. Bunun ilk darbesini 2002 seçimlerine giderken DSP yemiştir. 2002 seçimlerinin hala bir öz eleştirisini yapamadan yoğun baskı altında siyasal yapılanmayı sürdüren DSP, bu seçimde aldığı sonuçlardan hiç mi hiç memnun değildir ama inanıyorum ki Türkiye'yi okuyabilen, dünyayı okuyan kimse Türkiye'nin seçim sonuçlarından memnun değildir.

Bu seçim sonuçlarına göre iki partili sistemi dayatma, belli bir ölçüde başarıya ulaşmıştır. Önce 3, sonra 4 parti görüntüde temsil açısından seçmenin yüzde 95 oyunu temsil eder gibi görünüyor. Farklı düşünen, ideolojisini öne koyan partilerin oy oranı yüzde 4.42'de kalmıştır. Bu durum, Türkiye'yi sevenler için kötü, evirip çevirmek isteyenler için mükemmel bir sonuçtur.''

ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALIYIZ

Türker, 12 Haziran seçiminin ardından, 2002 seçimlerinden beri yapamadıkları öz eleştiriyi, artık teşkilat olarak tabandan tavana doğru giden bir anlayışla, yapmaları gerektiğini söyledi. Seçimde, DSP'nin 85 seçim bölgesinde oy pusulasında yer aldığına dikkati çeken Türker, ''(Bedeli ne olursa olsun, yüzde 1 bile olsa DSP'yi seçime sokacağız) dedik, seçime girdik. 'DSP hala yaşıyor' dedirttik'' şeklinde konuştu.

GENEL BAŞKANLIK İÇİN 3 ADAY YARIŞIYOR

Türker'in konuşmasının ardından, genel başkanlığa adaylığını koyan Hasan Macit ve Emrah Konuralp de söz aldı. Bu arada, genel başkan adaylarının konuşma sıraları ve sürelerinin belirlenmesi konusunda delegeler ile Divan Başkanı Türk arasında polemik yaşandı. Bazı delegeler birbirinin üzerine yürüdü.

İtirazlar üzerine, oylama yapılarak adayların konuşması 25'er dakika olarak belirlendi. Adaylardan ilk olarak söz alan Macit, konuşmasında, Türker'in 12 Haziranda ''hezimete uğradığını'' iddia ederek, eleştirilerde bulundu.

Macit, DSP'nin 85 seçim bölgesinde seçime girmesinin başarı olarak gösterilemeyeceğini, yeni kurulan bir parti olan HEPAR'ın bile 60'a yakın seçim bölgesinde seçime katıldığını ve DSP'den daha fazla oy aldığını kaydetti.

Emrah Konuralp de DSP'nin güçlendirilmesinin bir zorunluluk olduğunu, ''DSP'yi küsurat partisi olmaktan çıkarmaya ant içtiklerini'' söyledi. Konuralp, ''(Haydi bir daha diyorlar) Neye? Yok olmaya mı? Ecevit'in demokratik solunu şahlandıracağız'' diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ TURDA GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

İlk turda Masum Türker 415, Hasan Macit 123 ve Emrah Konuralp 120 oy aldı. Macit yarıştan çekildikten sonra yapılan ikinci turda Türker 439, Konuralp 172 oy adı. Delgelerin salt çoğunluğu sağlanamayınca 3. tür oylama yapıldı. 531 delegenin 418'inin oyunu alan Türker, yeniden DSP Genel Başkanı oldu. Diğer aday Emrah Konuralp ise 112 oy aldı. 

Türker yeniden seçilmesinden sonra yaptığı açıklamada, ''Ben değil, DSP kazanmıştır. Bütün arkadaşlarla bundan sonra da beraberiz'' dedi, Türker arkadaşlarına parti içi kavga yerine hep birlikte çalışma önerisinde bulundu.

 
Bu elma her derde deva!
 
Güncel24 Mayıs 201227022 Kez İzlendi!
İzmir'den inanılmaz yağış görüntüleriİzmir’de öğle saatlerinde başlayan ve zaman zaman doluyla karışık devam eden sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Alsancak’ta bazı ev ve işyerlerini su bastı. İzmir'de süren sağanak yağış ortaya ilginç kareler çıkardı.
Magazin24 Mayıs 201211804 Kez İzlendi!
O karar sonrası böyle görüntülendi Aşkın Nur Yengi, eşi Haluk Bilginer ile aldıkları ayrılık kararı sonrası bugün Londra’ya uçtu.
Güncel24 Mayıs 2012
Polise kılıçla saldırdı21256 Kez İzlendi!
Güncel24 Mayıs 2012
Kenan Evren'nin ismi kaldırıldı 2651 Kez İzlendi!
Yaşam24 Mayıs 2012
Maylo çocukların yüzünü güldürdü2343 Kez İzlendi!
Yaşam24 Mayıs 201258958 Kez İzlendi!
Bu söz Türkiye'yi salladıSon günlerde internette tıklanma rekoru kıran 'Lan oğlum bak git' videosu sosyal medyayı sallamaya devam ediyor.
Güncel24 Mayıs 20127262 Kez İzlendi!
Gül'ün ABD temasları Twitter'daCumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin San Francisco kentindeki temaslarını, ''Twitter''dan takipçileriyle paylaştı.
Güncel24 Mayıs 2012
PKK'nın finansör kaçakçıları adliyede 1848 Kez İzlendi!
Yaşam24 Mayıs 2012
100 operasyonla bu hale geldi19602 Kez İzlendi!
Magazin24 Mayıs 2012
Acun Ilıcalı'nın kaşı yarıldı30675 Kez İzlendi!
Magazin24 Mayıs 201213828 Kez İzlendi!
Yapımcılarıyla davalık olan ünlülerHangi iki ünlünün karşılıksız çek yüzünden mankemelik olduğunu. Ya da başrol oyuncusu yapımcısına dava açınca izlenme rekorları kırdığı halde ekrana veda eden diziyi hatırlıyor musunuz. İşte yapımcılarıyla mahkemelik olan ünlüler.
Güncel24 Mayıs 2012252690 Kez İzlendi!
Regaip Kandili'nde böyle dua edinAllah (c.c) katında zamanların değerleri birbirine eşittir. Ancak öyle zamanlar vardır ki o zamanlarda öyle hadiseler olur ki, o vakte diğer zaman dilimlerinden daha üstün bir değer kazandırır.
Magazin24 Mayıs 2012
Günün en çarpıcı gazete manşetleri19553 Kez İzlendi!
Yaşam24 Mayıs 2012
Bu kareler gerçekten şaşırtıyor48052 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Rizeli çay üretici gerildi5064 Kez İzlendi!
Magazin23 Mayıs 201274439 Kez İzlendi!
Arda ve Sinem'in barış sonrası ilk pozu!Arda Turan ile Sinem Kobal barışma sonrası ilk pozlarını arkadaşlarının düğününde verdi.
Güncel23 Mayıs 201216386 Kez İzlendi!
Memur eylemi savaş alanına döndüDiyarbakır’da iş bırakma eylemi yapan memurlar, 4 ayrı koldan Dağkapı Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.. Bir anda savaş alanına dönen cadde ve sokaklarda tazyikli suya hedef olan 1 kişi fenalık geçirdi.

Güncel23 Mayıs 2012
Memur eylemine coplu müdahale9361 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Yeni işin hayırlı olsun11511 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Aile boyu çok çılgın bir eylem!15062 Kez İzlendi!
Kültür-Sanat23 Mayıs 201260502 Kez İzlendi!
Eurovision yarı finaline nineler geldiEurovision-2012'yi takip eden basın mensupları ve fanların oylarına göre birinci yarı finalin favorisi olarak gösterilen Rusya'nın 'Buranovskiye Babuşki' grubu 'dumanı tüten' bir soba ile sahneye çıktı..
Magazin23 Mayıs 201224727 Kez İzlendi!
İşte 2012'nin en seksi kadınıÜnlü oyuncu Leonardo DiCaprio’nun eski sevgilisi İsrail asıllı model Bar Refaeli, erkek magazin dergisi Maxim tarafından 2012 yılının en seksi kadını seçildi. 26 yaşındaki model, birinciliğini Twitter’da kutladı.
Magazin23 Mayıs 2012
Haluk Bilginer boşanıyor mu?16420 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Abdullah Gül'ün dosta vefası10064 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Memur grev yaptı, hayat durdu14802 Kez İzlendi!
Magazin23 Mayıs 201259910 Kez İzlendi!
Hangi ünlü isim nereli?Gösteri dünyasının hangi ünlülerinin sizin hemşeriniz olduğunu biliyor musunuz. Doğdukları ve yaşadıkları yerler bir yana işte ünlülerin memleketleri.
Medya23 Mayıs 201218921 Kez İzlendi!
Günün en bomba gazete manşetleriGünün en önemli gelişmelerini manşetlerine taşıyan gazetelerin 1. sayfalarını sizler için derledik. İşte gazete manşetleri...
Güncel22 Mayıs 2012
Sınırda kaçakçılık operasyonu12394 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 2012
Evlenmek üzereyken ayrılan ünlüler114615 Kez İzlendi!
Yaşam22 Mayıs 2012
İşte o anlar 38931 Kez İzlendi!
Daha fazla galeri ▼
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
İLGİLİ HABERLER
Diğer Sitelerİnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99  /  Faks : +90 212 266 98 98
Yükleniyor...