BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  DÜNYA

DSP, yeni genel başkanını belirleyecek

Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in partisi Demokratik Sol Parti (DSP), 9. Olağan Kurultayı’yla yeni Genel Başkanı’nı seçecek. <br/>Kurultayda ...

Abone ol

Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in partisi Demokratik Sol Parti (DSP), 9. Olağan Kurultayı’yla yeni Genel Başkanı’nı seçecek.
Kurultayda DSP Genel Başkanı Masum Türker’in yanı sıra eski DSP Gençlik Kolları Başkanı Emrah Konuralp de Genel Başkalık için yarışacak.
DSP’nin 9. Olağan Kurultayı Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. DSP’nin "Demokrasi ve Özgürlük" adıyla gerçekleştirdiği kurultayda ise en güçlü aday DSP Genel Başkanı Masum Türker olacak. Türker’in yanı sıra ise eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Emrah Konuralp’in de Genel Başkanlık için adaylığını koyması bekleniyor. 800 delegenin katıldığı kurultayda Genel Başkan’ın yanı sıra 70 işilik Parti Meclisi üyeleri ve 15 kişilik Merkez Disiplik Kurulu üyeleri belirlenecek.
Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda partililer ellerindeki Türk bayrakları ve DSP bayrakları ile çalan türkülere eşlik ediyor. Salonda ayrıca Atatürk, Bülent Ecevit ve Masum Türker’in fotoğrafları yer alırken, "Doğruluk ve Dürüstlük Bizim Karakterimizdir", "Partisini Satmayan Adamın Kralı, Masum Türker", "Doğayı Korumak, Geleceği Korumaktır", "Kul Hakkı Yemeyen Parti DSP" ve "Muhalefetin Değil, İktidarın Alternatifiyiz" şeklinde pankartlar yer alıyor.
(İHA)