BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  POLİTİKA

DSP seçim için iki partiyle anlaştı!

Seçim öncesi ittifak görüşmeleri hızlandı. DSP lideri Türker 8 partiyle görüştüklerini iki partiyle anlaştıklarını söyledi.

Abone ol

12 Haziran'da yapılması beklenen genel seçim öncesi Meclis dışında bulunan partilerin birliktelik görüşmeleri ilk sonuçlarını vermeye başladı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, genel seçimlerde 'demokratik birliktelik' için Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Mümtaz Soysal ile prensipte anlaştıklarını, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ile de görüştüklerini açıkladı.

Türker, DSP İstanbul İl Başkanlığı'nın Gar Gazinosu'nda düzenlediği "Dostluk ve Barış Yemeği"ne katıldı. "Yüzde 22 oy alarak iktidar yaşamış bir partinin küllerinden yeniden doğmasından korkanlar var" diyen Türker, seçimlerin Türkiye'nin geleceğinin yeniden şekilleneceği önemli bir dönüm noktası olduğunu da söyledi.

Seçimden çıkacak yeni iktidarın ve Parlamento'nun, Anayasa değişikliği yapacağına işaret eden Türker, "Bu nedenle seçimlere çok iyi hazırlanmalı, mutlaka Parlamento'ya girmeli ve grup kurmalıyız" dedi.

KAĞITTAN KAPLAN OLMAYIZ

Türker DSP'nin kurucusu Bülent Ecevit'in Türkiye'de demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren tek insan olduğunu da belirterek "Demokratik Solcular, Ecevit'in fikirleriyle yoğrulmuşlardır. Bizler asla kağıttan kaplan olmayız. Bana 'koltuk sevdanı bırak, gel birleşelim' diye ısrar edenler bilsinler ki benim böyle bir sevdam yoktur. Bizim tek sevdamız yarınları kurmaktır" diye konuştu.

8 PARTİYLE GÖRÜŞME SÜRÜYOR

Türker, seçimler öncesinde AKP'ye karşı mücadele etmek için 'demokratik birliktelik' çerçevesinde 8 partiyle görüşmelerini sürdürdüklerini bildirdi. Türker "Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal ile prensipte anlaştık, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ile de görüşmeler yaptık. Biz kendimiz için değil çocuklarımız için mücadele ediyoruz. İktidar, ona inananların hakkıdır. İnancımızı gösterip, güvenimizi ortaya koyup, iktidara geleceğiz" diye konuştu.