BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.436,90
HABER /  DÜNYA

DSP LİDERİNDEN BAŞBAKAN’A HODRİ MEYDAN

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 57. hükümet dönemine yönelik mecliste araştırma komisyonu kurulması tartışmaları konusunda, “Ecevit’in son e...

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 57. hükümet dönemine yönelik mecliste araştırma komisyonu kurulması tartışmaları konusunda, “Ecevit’in son ekonomi bakanı benim. Komisyonda hesap vermeye hazırım” dedi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Uşak İl Başkanlığı olağan genel kurul toplantısına katıldı. İstanbul düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede konuşan Türker, 57. hükümete yönelik meclis araştırma komisyonu kurulması ile ilgili tartışmalara değindi. Kongreye, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na yönelik sözleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da katıldı. CHP Milletvekili Yılmaz, konuşmasında Türkiye’nin laik demokratik yapısını bozmak isteyenlerin olduğunu iddia ederek AK Parti’ye karşı ölümüne mücadele etme çağrısında bulundu.

"SAYIN BAŞBAKAN SANA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
DSP Genel Başkanı Türker, Başbakan Erdoğan’ın 57. hükümet dönemine yönelik meclis araştırma komisyonu kurulacağına yönelik sözlerini değerlendirerek, “Başbakan Erdoğan sana teşekkür ediyorum. Getir o masayı koy ve ben o komisyona katılacağım. Bizden milletvekili yok ama olsun gönüllüyüm. Hatta buradan Meclis Başkanı’na çağrıda bulunuyorum. Komisyonun her toplantısına katılmam için bana davetiye gönder. Bir şey olursa da orada herkes dönsün bana sorsun. Ben, DSP adına Başbakanımız Ecevit adına o tarihte yapılanları tek tek açıklarım. Demokratik solcuların verilemeyecek hesabı yok. Bülent Ecevit bize tek bir şey bıraktı o da dürüstlüktür. Başbakan bu konuda şimdi Devlet Bahçeli’ye saldırıyor. Bahçeli de o dönemin ekonomi bakanı bizden değildi diyor doğal olarak. Hayır o dönemin ve Ecevit’in son ekonomi bakanı benim. Hesap vermeye hazırım, çağır beni meclise konuşmaya geliyorum. Niye bunu söylüyorum? Çünkü biz memleket, vatan sevgisi, ulus ve milliyetçilik sevgisi dışında sevgi tanımadık” dedi.
Çözüm süreci ile ilgili görüşlerini de aktaran Masum Türker, "57. hükümet terörü bitme noktasına getirdi ama terörü AK Parti hükümeti büyüttü. Bunun hesabını Başbakan versin. Terörle mücadeledeki imtiyazlı birkaç paşa hariç tüm paşalar eften püften sebeplerle içeri atıldı. Sonra çözüm süreci konuşulmaya başlandı. Bizim yeni CHP koşa koşa akil adamlar komisyonu kuralım diye önerge verdi. Bu sürece girerken akil adımları tam mecliste kuracakları sırada, ben kürsüden uyarıda bulundum. Bu süreci mecliste konuşursanız Öcalan terörist başı olmaktan çıkar, özgürlük mücadelecisi haline dönüşür dedim. Sonra akil adamları AK Parti iktidarı ve Başbakan belirledi. Akil adamları üçe ayırıyorum ve bunların bir kısmı AK Partili zaten. DSP Genel Başkanı olarak ben Orhan Gencebay’ı Kadir İnanır ve Hülya Koçyiğit gibi sanatçıları Başbakan’ın kucağına itmemek için susuyorum. Bizler Ecevit’in öğrencileri olarak bu süreçte çok dikkatli olmalıyız ve asla tuzağa düşmemeliyiz" diye konuştu.
(İHA)