BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  POLİTİKA

DSP lideri Türker'den ABD şikayeti

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin baskı altına alındığını iddia etti. Türker'in hedefinde ise ABD var!

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Bugün Türkiye'de en baskı altında olan parti, bizim partimizdir'' iddiasında bulunarak, ''Türkiye'de bir yeni muhalefet dizayn etmek istiyor ABD. Önce iktidar dizayn etti, şimdi de tek partili muhalefet dizayn etmek istiyor'' dedi.

 

DSP Keçiören İlçe Başkanlığı tarafından, Keçiören Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda ''Muhtarların Özlük Hakları ve Yerel Sorunlar'' başlıklı program düzenlendi.

 

Programa katılan Türker, muhtarlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu programın yurt genelinde yaygınlaştırılacağını söyledi. Bunun bir parti faaliyeti olmadığını, muhtarların sorunlarının, yaşam koşullarının ve özlük haklarının nasıl olması gerektiğinin ortaya konulması amacıyla yapıldığını belirten Türker, birlikte çözüm önerilerinin belirleyeceklerini ifade etti.

 

Türker, Türkiye'nin hızlı bir değişim içinde olduğunu, dünyada yeni bir küresel yapının hakim olduğunu dile getirerek, ''Bu küresel yapıyı iyi okumadan, küreselleşmenin siyasal hedeflerini iyi görmeden Türkiye'yi değerlendirmek mümkün değil'' dedi.

 

Siyasette küreselleşmenin dünyayı kontrol etme amacından kaynaklandığını bildiren Türker, ''Bu gücün de baş aktörü ABD'dir. Saddam'ın hemen hedef alınmasının nedeni, harekattan birkaç ay evvel, 'bundan sonra ben petrolü Avro ile satacağım' demesiydi. Bundan dolayı hedefe alındı. Bugün bizim dinimizden olan bir milyon üstünde Müslümanın ölmesine yol açan bir işgalle karşı karşıya geldik'' diye konuştu.

 

Türker, küreselleşmenin siyasal alanın dışında ekonomi için de geçerli olduğunu anlatarak, ''Siyasal hegemonyanın merkezinde ABD var. Onun isteklerine 'hayır' diyorsan ipin çekilir. Son zamanlarda Türkiye ile ilgili 50 bin Wikileaks belgesi var ama bugüne kadar sadece 30 tanesi açıklandı. Bu, birilerine göz dağıdır'' dedi.

 

Türkiye'de elektrik sektörünün yüzde 95 oranında özele devredildiğini, ihracatın azalırken ithalatın arttığını belirten Türker, muhtarların da Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip etmesi ve değerlendirme yapması gerektiğini söyledi.

 

Türker, DSP olarak muhtarların özlük haklarının düzenlenmesini istediklerini belirterek, ''Bunun dışında muhtarlar başka açıdan da tehdit altındadır. Bunu son referandumda da gördük. Bazı köylerde özellikle 'senden oy çıkmazsa, sana özel idareden bir kuruş para gelmez, yol yapılmaz' diye'' dedi.

 

Muhtarlarla ilgili her mahallenin bir envanterinin de çıkartılması gerektiğini dile getiren Türker, bölgelerinde nelerin eksik olduğunun tespit edilmesi gerektiğini belirtti.

 

''PARTİMİZ, SEÇİME DSP ADINA GİRECEK''

 

Türker, ''Bugün Türkiye'de en baskı altında olan parti, bizim partimiz'' iddiasında bulunarak, şunları kaydetti:

 

''Türkiye'de bir yeni muhalefet dizayn etmek istiyor ABD. Önce iktidar dizayn etti, şimdi de tek partili muhalefet dizayn etmek istiyor. Farklı yaklaşımları var. Onun için MHP'yi düşük gösteriyorlar kamuoyu yoklamalarında, bizi de görmüyorlar.

 

En çok baskı altında olan bizim partimiz. CHP'nin de önümüzdeki günlerde kongresi var. Şimdi bizim bazı eski milletvekillerimizi almaya bakıyorlar. Ama, DSP, kararlı bir şekilde bu dönem seçime girmek üzere çalışmalarını yapıyor. Türkiye genelinde seçim bildirgemizi yazıyoruz. Şu anda seçim bildirgemizin taslağı yazıldı. Bu gibi toplantıların sonucunda değerlendirme yapacağız ve bunları ekleyeceğiz.

 

Partimiz, seçime DSP adına girecek, başka partiyle birleşerek değil. Ama başka partiden bize gelmek isteyen, bizi çatımız altında olmak isteyenlere de hakkaniyet ölçülerinde adaylık vererek, birlikte iş birliği yapacağız. Şimdilik bir ambargo var bizde. Medya, 'bir hafta daha göstermeyelim' diyor. Bunu kesemezler. Çünkü biz, ulusal medyayı değil, yerel medyayı kullanarak tüm yurdu geziyoruz. ''

 

Türker, konuşmasının ardından muhtarların sorularını yanıtladı, çözüm önerilerini dinledi.