BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  DÜNYA

DSP LİDERİ TÜRKER PARTİSİNİN ANKARA İL KONGRESİNE KATILDI

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Erdoğan’ın MHP’nin ve kendilerinin de içinde bulunduğu koalisyon döneminin araştırılmasına ilişkin ...

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Erdoğan’ın MHP’nin ve kendilerinin de içinde bulunduğu koalisyon döneminin araştırılmasına ilişkin TBMM’de araştırma komisyon kurulacağına ilişkin sözlerine, ’hodri meydan’ dedi. Parti olarak bu konuda bir çalışma yaptıklarını belirten Türker, komisyon kurulmazsa komisyonun kurulması için gerekli 20 milletvekilinin imzası için tek tek vekilleri gezeceğini söyledi.
Partisinin Ankara İl Kongresi’ne katılan Türker, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasına yarın idam edilişlerinin 41. yıldönümü olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı anarak başlayan Türker, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bugünkü gibi emperyalist güçlere karşı mücadele ettiklerini söyledi. Türker, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının haksız yere idam edildiğini belirterek, haklarının iadesi için çalışacaklarını söyledi. Ak Parti’nin bugün emperyalistlerle işbirliği yaptığını savunan Türker, “DSP olarak hedefimizi bugün emperyalizmle işbirliği yapan Türkiye’yi parçalama noktasına getiren AKP iktidarına karşı varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız” dedi. Çözüm sürecini eleştiren Türker, CHP’nin anamuhalefet olarak ortaya bir şey koyamadığını şaşkın bir şekilde ortada gezdiğini ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın DSP’yi CHP’nin yavrusu olarak nitelendirmesini eleştiren Türker, “DSP 14 Kasım 1985 yılında kurulduğunda CHP diye bir parti yoktu” dedi. Türker, DSP’ye bugüne kadar, iki kişilik parti, bölen diye eleştiriler yapıldığı, DSP’yi dağıtmaya çalıştıklarını ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın kendisinden ve DSP’den korktuğunu iddia eden Türker, “Çünkü yaptıkları şeylere seyirci kayan bir CHP var. Bütün medya kanalları Türk milliyetçiliğine kapalı. Özgür olmayan bir toplum haline geldik, Kendisine hodri meydan diyorum; Eğer erkeksen one munite doğruysa 16 Mayıs Amerika ziyaretinden önce gel birlikte Gazze’ye gidelim” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın Pentagon’dan talimat almak için Amerika’ya gittiğini ileri süren Türker, “Ne Ecevit ne bakanları hiçbir zaman Genelkurmay’dan talimat almamışlardır” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DSP’nin koalisyon ortağı olduğu döneme ilişkin Meclis’te Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önerge vereceği yönündeki açıklamalarını anımsatan Türker, “Komisyon kurulsun da Sayın Ecevit ve arkadaşlarının yurtseverliğini, ulusalcılığını ortaya koyalım” dedi. Parti olarak bir araştırma önergesi hazırladıklarını ifade eden Türker, eğer araştırma komisyonu kurulmazsa komisyonun kurulması için gerekli 20 milletvekilinin imzası için tek tek vekilleri gezeceğini söyledi.
CHP’nin tutuklu milletvekilleri ile ilgili yeteri kadar tavrını ortaya koyamadığını belirten Türker, “Onlar sadece Silivri önünde bayrak sallıyor. Benim bir milletvekilim değil Silivri’de Haymana’da olsa orada yatar kalkardım” dedi.
Türker’in gerçekleri söylediği için kendisini devirmek isteyenlerin olağanüstü kongre yapmak için imza topladığı yönündeki sözüne kongreyi izlemeye gelen bir partili tepki gösterdi. Partili bunun doğru olmadığını söyleyerek salonu terk etti.
(İHA)