BIST 9.579
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.489,26
HABER /  POLİTİKA

DSP Kurultayı'nda ABD elçisine şok

DSP 8. Olağan Kurultayı ile genel başkan ve yönetimini yeniliyor. Kurultay'a katılan ABD Büyükelçisi Jeffery bakın nasıl karşılandı.

Abone ol

DSP'nin 8. Olağan Kurultayı'nda yeni yönetim belirlenecek. Masum Türker'in yeniden genel başkanlığa aday olduğu Kurultay'da tüzük değişikliği de yapılacak. 

Kurultay'a katılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffery katılımcılar tarafından yuhalandı.


Sabah erken saatlerden itibaren kurultayın yapılacağı Atatürk Spor Salonu önünde uzun kuyruklar oluştu. Salonda Atatürk, eski Başbakanlardan DSPnin kurucusu Bülent Ecevit ve DSP'nin şimdiki genel başkanı Masum Türker'in dev posterleri yer alıyor.

Kurultay salonunda, "Birikimimiz ve deneyimli kadromuzla iktidara hazırız", "DSP egemenlerin değil emekçilerin partisi", "Emekli maaşlarındaki eşitsizliğe son verceğiz" yazılı pankartlar dikkat çekti. Kurultayda konukların isimleri okundu.

Kurultaya Küba Büyükelçisi Ernsto Gomez Abascal, Venezuela Büyükelçisi Raul Jose Betancourt Seeland ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffery katıldı. ABD Büyükelçisi Jeffrey'in ismi okunduğu sırada salonda bulunanlar yuhalamaya başladı.

Kurultaya MHP, BBP ve Saadet Partisinden bazı temsilciler katıldı.

DİVAN BAŞKANI TÜRK

Kurultay Divan başkanlığına Prof.Dr. Hikmet Sami Türk seçildi. DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, DSP Aydın İl Başkanı Ali Gilik de Başkan Yardımcıları oldu.

DSP Genel Başkanı Masum Türker salona gelişinde 'Başbakan Türker' sloganları ve güllerle karşılandı. DSP'nin eski genel başkanı Zeki Sezer de kurultaya katıldı. Sezer'in de salonda bulunduğu anons edildi ve protokol bölümüne davet edildi. Ancak Sezer protokol yerine delegelerin arasında oturmayı tercih etti.