BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.495,61
HABER /  GÜNCEL

DSP İzmir adayını açıkladı

İzmir adayını ilan eden Sezer, CHP'ye yüklendi. Sadece Büyükşehir değil ilçe belediye adayları da açıklandı.

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının 23. Dönem İzmir Milletvekili Harun Öztürk olduğunu açıkladı.

İzmir Hilot Oteli'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Zeki Sezer, adayını açıklamadan önce AK Parti ve CHP'ye yüklendi.

CHP'nin milletvekillerini belediye başkanlıklarına aday göstererek anayasa değişikliğinde oy kullanamaz hale geleceğini ve bunu da bilerek yaptığını öne süren Sezer, CHP ve AK Partili belediye başkanları ile milletvekillerine atıfta bulundu.

Son olarak CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen'in, İstanbul'da karıştığı ve kamuoyuna yansıyan imar değişikliklerine gönderme yapan Sezer, "Kentler yağmalanıyor. Rant düzeni yürüyor. DSP'den seçilmiş belediyelerin olduğu belde, ilçe ve kentlerde en sade yöneticisinden, en üst yönetici ve milletvekillerine kadar o belediyelerin koridorlarına ihale takipçiliği, imar değişikliği yoluyla haksız rant elde etmek hesabıyla doldurmazlar, çirkin kadrolaşmayla kentin önünü tıkamak için doldurmazlar." diye konuştu.

DSP eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve kalp krizi sonrası hayata veda eden Ahmet Piriştina gibi bir aday aradıklarını belirten Sezer, aynı özellikleri olan Harun Öztürk'ü gördüklerini söyledi.

Harun Öztürk ise, İzmirli seçmenlerin AK Parti'nin yanı sıra CHP'yi de seçmemesini isteyerek, "29 Mart yerel seçimlerde İzmir'in tercihi Cumhuriyet Halk Partisi de olmamalı. Çünkü yeni açılımları ve tutarsız merkezi yönetimleriyle zihniyet olarak size AKP'yi de aratabilir. Belediye'de son dönemde gerçekleştirdikleri icraat ve çalışma tempoları da hepinizin malumlarıdır. Kendilerinin son açılımları nedeniyle her halde sol bir parti olarak tanımlamakta zorlanacaklardır." şeklinde konuştu.

29 marttaki seçimlerde İzmirlilerin DSP'ye oy vermesini isteyen Öztürk, şunları söyledi: "Ne AKP, ne de CHP demelisiniz. Bölünme korkusunu İzmir'de birlikte yenmeliyiz. DSP'nin sizi asla aldatmadığını hatırlamalısınız. Cesaretle Piriştina dönemine geri dönmelisiniz. Seçimlerde solun gerçek ve tek temsilcisinin DSP olduğunu görmeli ve buna inanmalısınız. İzmir'i ve İzmirlileri CHP'sine mahkûm etmemekte elinizde, AKP'ye terk etmemek de elinizde. Yeterki oylarınızı DSP'de birleştiriniz."

DİĞER ADAYLAR

Bu arada, Zeki Sezer, partisinin ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı.

Buna göre, DSP'nin Aliağa belediye başkan adayı Mahmut Erkol, Balçova belediye başkan adayı İsmail Okçay, Bayındır belediye başkan adayı Mehmet Önder, Bergama belediye başkan adayı Gülcan Kurtul, Bayraklı belediye başkan adayı Tekin Akkoyun, Beydağ belediye başkan adayı Ümit Çakır, Bornova belediye başkan adayı Aylin Keşoğlu, Buca belediye başkan adayı Levent Bendeş, Çeşme belediye başkan adayı Mete Gönenç, Çiğli belediye başkan adayı Abdurrahman Tekin, Dikili belediye başkan adayı Nazire Kösten, Çandarlı belediye başkan adayı Mehmet Bayraktar, Foça belediye başkan adayı Cengiz Uysal, Gaziemir belediye başkan adayı Hüseyin Şahin, Güzelbahçe belediye başkan adayı İlhan Pınar, Karabağlar belediye başkan adayı Cafer Öztürker, Karaburun belediye başkan adayı Ercan Yesari Yiğit, Karşıyaka belediye başkan adayı Mehmet Yıldırım, Kemalpaşa belediye başkan adayı Zekai Özdengiz, Kınık belediye başkan adayı Şahin Suay, Kiraz belediye başkan adayı Aykut Hoşdemir, Konak belediye başkan adayı Erdal İzgi, Menderes belediye başkan adayı Süleyman Pehlivanoğlu, Menemen belediye başkan adayı Nurgül Uçar, Narlıdere belediye başkan adayı Sinem Civan, Ödemiş belediye başkan adayı Özen Bıldır, Tire belediye başkan adayı Ali Palta, Torbalı belediye başkan adayı Dilek Alhan ve Urla belediye başkan adayı Bülent İlhan oldu.