BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.476,77
HABER /  DÜNYA

DSP Genel Başkanı, heyecanla Başbakan’ı bekliyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Gezi Parkı eylemlerinde herkesin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut kargaşayı so...

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Gezi Parkı eylemlerinde herkesin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut kargaşayı sona erdireceğini büyük bir umut ve heyecanla beklediğini söyledi.
Kırıkkale’de Haydardede Köyü Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nde partisinin il kongresine katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker, kongre öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Türker, herkesin Başbakan Erdoğan’ın mevcut kargaşayı sona erdireceğini büyük bir umut ve heyecanla beklediğini ancak Başbakan Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretleri dönüşünde yaptığı konuşma ve Başbakanı karşılamaya gelenlerin takındıkları tavırların gerginliği devam ettireceğini ifade ederek, “Üzülerek söylemeliyim ki Başbakanı havaalanına karşılamaya gelenlerin takındıkları tavır, Başbakanın konuşması, Türkiye’de gerginliğin devam edeceğini gösteriyor. Medya yine taraf olduğunu gösteriyor. 100 bin kişi karşıladı diyor. Medyaya şunu söylüyorum, bu 100 bin kişi kendi özel arabalarıyla değil, 50’şer kişilik otobüslerle gelse o kadar otobüsü nereye park ettiler. Medya yine yapacağını yapıyor. Halbuki bu insanların başkaldırılarının temel nedeni, son 10 yıldır yaşadıkları baskıya bir tepkidir. Bu baskıyı gizli bir ordunun yarattığını da dün Başbakanı karşılayan insanların ‘Biz Tayyip’in askerleriyiz’ lafından anlıyoruz. Ne demek Tayyip’in askerleriyiz. Bu insanların bu şekilde bağırması Cumhuriyete bir meydan okuyuştur” diye konuştu.
Türkiye ekonomisinin 16 Mayıs 2013’ten sonra kötü gitmeye başladığını savunan Türker, “Türkiye ekonomisi, Taksim’deki olaylardan değil, 16 Mayıs 2013 tarihinden itibaren kötü gitmeye başladı. Bu tarih Başbakan’ın ABD Başkanı Obama ile görüşme yaptığı günün bir sonraki günüdür. O gün Obama Türkiye’yi suçladı, sonrasında iş adamları, yatırımcılar Türkiye’nin tehlikeli bir sürece girdiğini anlayarak, hemen ülkedeki paralarını yavaş yavaş dövize çevirmeye başladılar. On gündür süren bu olaylar dolayısıyla birdenbire gündemimizdeki Suriye devreden kalktı. Hani Suriye’de her şey kötüydü. Ama bu arada Suriye’deki o haberler yerine gerçek haberler gelmeye başladı. Beşar Esad’in adamlarının her ilde, ilçede hakimiyeti ele aldıkları ortaya çıkıyor. Çünkü hem Başbakan hem de Dışişleri Bakanı ABD’den fırça yedi. ABD’den fırça yiyecek bir Başbakan istemiyoruz” şeklinde konuştu.