BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  POLİTİKA

DSP Büyükerşen'in istifasını istedi!

Demokratik Sol Parti (DSP) Eskişehir Büyük Şehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in istifasını istedi...

Abone ol

Demokratik Sol Parti DSP, CHP'ye geçip geçmeyeceği tartışma konusu olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in istifasını istedi...

Büyükerşen’in, son zamanlarda basında sıkça yer alan başka bir partiye katılacağı yönündeki haberlere yanıt vermemesinin, parti içerisinde tepkilere neden olduğu öğrenildi.

Ayrıca Büyükerşen’in Kent Park’ta Uğur Mumcu anısına dikilen ’Özgürlük ve Demokrasi’ heykelinin açılışına, DSP’liler yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu çağırması ise tepkilerin artmasına yol açtı.

Bu gelişmeler üzerine DSP, Büyükerşen’in CHP’ye geçeceği iddialarını yalanlamaması ve park açılışına DSP Genel Başkanı Masum Türker yerine Kılıçdaroğlu’nu çağırmasını gerekçe göstererek, istifasını istedi.

CHP BÜYÜKERŞEN'E KAPILARI AÇTI

CHP'li Gürsel Tekin ise DSP'lilerin  yanıldığını o etkinliğin planlı olmadığını  söyledi. Yılmaz Büyükerşen'in CHP'ye geçme  konusunda kendileriyle bir bağlantı kurmadığını da belirten Tekin ama eğer isterse kapılarının her zaman ona açık olduğunu söyledi.