BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,53
HABER /  SEÇİM

DSP asgari ücret fiyatını açıkladı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, kendi iktidarlarında asgari ücreti 2 bin TL olacağını söyledi.

Abone ol

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen toplantıda partisinin milletvekili adaylarını tanıtan Masum Türker, AK Parti'nin seçim sürecini başkanlık sistemi üzerine inşa etmeye çalıştığını ancak bunun diğer partilerin programlarını açıklamasıyla gündemden düştüğünü söyledi.

ASGARİ ÜCRET EN AZ 2 BİN LİRA OLACAK

İktidar olmaları durumunda hayata geçirecekleri projeleri de açıklayan Türker, şunları söyledi:
"Asgari ücret, sosyal güvenlik kesintisi hariç en az 2 bin lira olacak. Vergi ve diğer kesintilerden muaf olacak. Devletin ve özel sektörün kaybı yok. Özel sektörde asgari ücret, vergi ve sigortaya tabi olduğu kadar bordroda görünüyor. İşveren onun üstünden para veriyor. Vergiden ve sigortadan Türkiye'de ödenen ücretleri aynı miktarda muaf tutarsa, artan vergi oranı ve artan sosyal güvenlik sisteminin payları daha fazla olur. 2 bin lirayı bir kişiye verirseniz, geliri yoksa gider alışveriş yapar. Meyve alır, kıyafet alır, ekmek alır. Para piyasada 5 defa dönerse, Türkiye'deki çarpık vergi sisteminden dolayı para tekrar devlete döner. Yüzde 18 vergi ödüyoruz. Para 5 kere el değiştirirse, devlete yük olmaz, aynı miktarda vergi olarak devlete döner. İş alemi askeri ücreti gider göstereceği için ödeyebilir. Emekli maaşının bir ülkede, asgari ücretin en az yüzde 30'undan fazla olması gerek. Biz ikramiye vaat etmiyoruz çünkü ikramiye adı altında maaşa ek ödeme yapıyorsanız, o maaşa zam yapılmaz. Asıl olan her dönem emekli maaşlarına zam alınmasıdır. 2 bin lira olan asgari ücrette, emekli maaşının da 2 bin 600 lira olması gerek. Bunlar ekonomiyi canlandıracak unsurlardır."

KOLTUKLAR BOŞ KALDI
Masum Türker, konuşmasının ardından milletvekili adaylarıyla birlikte gazetecilere poz verirken, aday tanıtım toplantısına partililerin ilgi göstermemesi nedeniyle koltuklar boş kaldı.