BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  GÜNCEL

Drogba: Veda için daha erken

Eski Galatasaray forveti Didier Drogba sezon sonunda futbolu bırakmayacağını açıkladı. 37 yaşındaki yıldız iki yıllık ayrılıktan sonra geçen yaz Chelsea'ye dönmüştü.

Abone ol

Eski Galatasaray forveti Didier Drogba sezon sonunda futbolu bırakmayacağını açıkladı.

37 yaşındaki yıldız iki yıllık ayrılıktan sonra geçen yaz Chelsea'ye dönmüştü.

Galatasaray ardından Chelsea'de göz dolduran Drogba'nın futbola devam edip etmeyeceği merak konusuydu.

Bugün geleceği hakkında karar verip vermediği sorulduğunda, Drogba "Evet verdim ve bu benim son sezonum olmayacak" dedi.

Mourinho olumlu

Chelsea menajeri Jose Mourinho geçen hafta, sözleşmesi bu sezon sonunda dolan, Fildişi Sahilli yıldızıyla henüz geleceği hakkında konuşmadıklarını söyledi.

Mourinho, "Konuşmamız gereken çok şey var, şu an ne istediğini bilmiyorum. Kariyerleri boyunca kendi kararlarını verme hak ve gücünü kazanan insanlar vardır. Uzun yıllar bu kulüpte yaptıkları ona bu hakkı verdi." demişti.

Mourinho, o zamanlar Marsilya oyuncusu olan Drogba'yı 2004 yılında Chelsea'ye transfer eden isimdi.

Drogba Chelsea'deki ilk sekiz yıllık döneminde 157 gol attı ve 2012 Şampiyonlar Ligi finalinde sonucu belirleyen penaltıyı gole çevirdi.

Yıldızlıktan yedek kulübesine

Drogba bu sezon daha ziyade yedek kadrodaydı.

Geçtiğimiz Pazar günü, Chelsea'nin Queens Park Ranges karşısında aldığı 1-0'lık galibiyette, bu sezon dördüncü kez bir Premier Lig maçına ilk 11'de başladı.

Drogba'nın bu Cumartesi Manchester United'a karşı ilk 11'de yer alması olası.

Drogba "Uzun süre oynamayıp. birden bu tür maçlarda görev almak insanı zorluyor ama ben her zaman elimden gelenin en iyisini vermeye çalışırım" diyor.

Ünlü yıldız sözlerine "QPR karşısında fiziksel kapasitemin yettiği kadarını vermeye çalıştım, bu yüzden hocamız United ve Arsenal'e karşı bana ihtiyaç duyarsa, ben hazırım" diyerek devam etti.

Drogba'nın geleceği muhtemelen Chelsea şampiyonluğu garantiledikten sonra belirlenecek.