BIST 9.788
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,81
HABER /  SAĞLIK

DR. Zırva manşetine meme açıklaması

'Meme işe yaramaz, içi kuyruk yağıdır' sözleri ile manşetlere çıkan o doktor konuştu. DR. Zırva manşetine hayli üzülmüş.

Abone ol

Meme açıklaması ile gündeme oturan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ceyhun İrgil konuştu. İrgil, olay yaratan "Meme ne yürümeye, ne görmeye yarar; işe yaramaz, içi kuyruk yağıdır, sadece erkeği kandırmaya yarar" sözleri için "Bir kadında farkındalık yarattıysam mutlu oluru" dedi. 

BALIKESİR'de verdiği bir konferansta meme kanseri ile ilgili söylediği sözler sebebiyle "Dr. Zırva" olarak manşete taşınan Bursalı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ceyhun İrgil, "Ben 25 yıldır


DOKTORUN MEME AÇIKLAMASI OLAY OLDU


Habertürk Gazetesi açıklamalarını DR. ZIRVA başlığı ile manşete taşıdı... Doktor "Meme ne yürümeye, ne görmeye yarar. Erkeklerin delirdiği şey bildiğin kuyruk yağıdır" demişti.

meme-cinsel-organ-degil.jpg 

doktorluk yapıyorum ve 15 yıldır da meme kanseri ile uğraşıyorum. Binlerce hastanın ameliyatına girdim. Bu haberin yarattığı sıkıntıya rağmen bir kadında farkındalık yarattıysam mutlu olurum" dedi.

DR. ZIRVA MANŞETİNE NE DEDİ?

Habertürk'ün attığı DR. ZIRVA manşeti görünce üzüldüğünü söyleyen Op. Dr İrgil, "Bu kadar farklı algılanmasına şaşırıyorum. Gazetenin içeriğinde benim söylemek istediğim şeyler yer alıyor. Ben insanların ve medyanın memeyi cinsel olarak algıladığı ve sadece magazinsel malzeme olarak yaklaştığı için o konuşmayı yaptım. Söylediklerimin arkasındayım. Kadınlara felsefik bir yanıt verdim. Memenin algısının farklı olması gerektiğini söyledim" dedi.

MEME KANSERİNDEN KİMSE ÖLMESİN

O sözlerle vermek istediği mesajın farklı algılandığını belirten İrgil, "Toplantıda söylediğim şeyin özü: İnsanlar meme kanserinden ölmemeli. Meme bir beyin, akciğer, karaciğer gibi çok hayati bir fonksiyona haiz değil. Sadece emzirmek için yaratılmıştır.? Bir kadın meme kanseri olursa bu organın tamamen alınması, bir kısmının alınması ya da içinin alınmasıyla kurutulabilir. Çok daha iyisi yerine konulabilir" diye konuştu.

Kadınların bu sözleri nedeniyle kendisini alkışladığını belirten doktor, "Memenin reyting yapan bir organ olarak öne çıkması bunca sorunun arasında üzücü" dedi.

MEME CİNSEL ORGAN GİBİ ALGILANIYOR

Memenin cinsel organ, estetik organ ya da süt bezi olarak algılandığı tıbbi yönden bir konferans verildiği için özellikle süt bezi konusuna vurgu yaptığını anlatan İrgil, "Biz estetik cerrahiyi çok önemsiyoruz. Memenin alınmaması için onkoplastik cerrahinin Türkiye'de gelişmesinde ekip olarak önemli çalışmalarımız var. Geçmişte memeler alınmasın, ameliyatlarda kadınlar memelerini kaybetmesin diye söylediğimizde birçok insan tepki göstermişti.

Önemli olan sağlıktır, estetik ikinci plandadır. Biz plastik cerrahlarla birlikte erken teşhislerde kadınların hem kanserli kısmı alıyoruz hem de eskisinden çok daha güzel bir memeye sahip olmalarını sağlıyoruz. Bilimsel bilgileri bilimsel altyapısı olan insanlar değerlendirmeli" diye konuştu.

ARAYIP KUTLADILAR

Haberden sonra birçok insan arayıp kendisini tebrik ettiğini kaydeden Op. Dr. İrgil, 20 yıldır her katıldığı konferansta aynı şeyleri söylediğine dikkat çekti. Op. Dr. İrgil, gazete tarafından görüşü alınan Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Mesut Özcan'ı da aradığını, Özcan'ın kendisine yanlış bilgi verildiği söyleyerek özür dilediğini belirtti.