BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,97
HABER /  GÜNCEL

Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir aslen nereli Ekonomi Politikaları Kurulu üyeleri

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu'na 11 isim getirildi. Kurul listesinde dikkat çeken adaylar da var. Peki Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir, aslen nerelidir, daha önceki mesleği neydi?

Abone ol

Başkanlık sistemi ile birlikte hayat geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kurulan  Ekonomi Politikaları Kurulu'na 11 isim getirildi. Listede dikkat çeken isimlerin yanı sıra Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen isimlerde var. Peki Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi olan Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir, aslen nerelidir, daha önceki mesleği neydi? 

Ekonomi Politikaları Kurulu nedir: Başkanlık sistemiyle birlikte hayata geçen bu Strateji ve Politika Kurulları, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulmaktadır.

Ekonomi Politikaları Kurulu da bu kurullardan bir tanesidir.

Ekonomi Politikaları Kurulu ne yapacak: Ülke ekonomisini ilgilendiren en kritik kararların alınmasında uzmanlıklarıyla katkı koyacak Kurul, Ticaret Bakanlığı ile ortak çalışacak.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeleri
Kurulu oluşturacak isimler şu şekilde:

Cemil Ragıp Ertem
Gülsüm Azeri
Hakan Yurdakul
Doç. Dr. Hatice Karahan
Korkmaz Karaca
Mehmet Ali Akben
Meltem Taylan Aydın
Nihat Zeybekci
Dr. Servet Bayındır
Yiğit Bulut

Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir: Cemil Ertem, üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ise finans ve iktisat alanlarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi- Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yapmıştır.

İktisat ve siyaset konusunda uzun yıllardır çeşitli dergi ve gazetelerde yazan Cemil Ertem, Nokta ve Forbes dergilerinde köşe yazarlığından sonra Taraf gazetesinde, ekonomi-politik yazıları yazmıştır. ATV Ana Haberde ekonomi ve siyaset editörlüğü görevini yürütmüştür.

İstanbul Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Cemil Ragıp Ertem Finans ve İşletme dersleri vermekte, Star gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Bilgi ekonomisi, ekonomi-politik, alternatif büyüme ve para teorileri alanında çalışan Ertem 2011 yılı MÜSİAD en iyi ekonomi yazarı ödülünü almıştır.

TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) yönetim kurulu danışmanı olarak görev yapmıştır. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak da görev almıştır. Etkileşim Yayınları’ndan Bitişler ve Başlangıçlar ve Yeni Dünya Düzeni-WikiLeaks (Özgür Uçkan’la) olmak üzere 2 kitabı bulunmaktadır. Dr. Cemil Ragıp Ertem, 09 Ekim 2018’de Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ekonomi Politikaları Kuruluna atanmıştır.