BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  POLİTİKA

DP'yi sandıkta Cindoruk baltalamış

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, en büyük darbeyi Cindoruk'tan yediklerini iddia etti

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, hükümetin terörle mücadelesini eleştirenlere sert sözlerle yüklendi. "Türkiye yeniden Tansu Çiller dönemine mi dönüyor" sözlerini hedef alan Zeybek, sözde aydınlar diye seslendiği liberallere, "o dönemde neler olmuş" diye sordu!

DP Genel Başkanı Zeybek, Yalova İl Başkanlığı tarafından bir restoranda düzenlenen iftar sonrasında yaptığı açıklamada,seçim döneminde televizyon ekranlarında propagandanın adil bir şekilde yapılmadığını iddia etti.

Tanıtımda eksiklikler yaşandığını ifade eden Zeybek, ''Türkiye'nin tanıdığı ünlü bir yazar, bir sohbet esnasında halen genel başkanın Hüsamettin Cindoruk olduğunu söyledi. Benim genel başkan olduğumu söylediğimde mahcup oldu. Aydın bir insana bile genel başkan olduğumu anlatacak fırsat bulamadım'' dedi.

"KAPICIYA BİLE ANLATAMADIK"

Oturduğu apartmanın kapıcısıyla da benzer olayı yaşadığını kaydeden Zeybek, ''Seçimden sonra kapıcıya sordum: Kime oy verdin? Dedi ki: CHP'ye. Dedim: Bize niye oy vermedin? 'Ağabey sen CHP'li değil miydin?' dedi. Yani kapıcımıza bile anlatamamışız. Kapıcım bile DP'nin genel başkanı olduğumu bilmiyor'' diye konuştu.

"EN BÜYÜK DARBEYİ CİNDORUK'TAN ALDIK"

Seçim dönemindeki ittifakın yanlış bir hareket olduğunu ifade eden Zeybek, ''Genel seçimlerde en büyük darbeyi, eski genel başkan Hüsamettin Cindoruk'un barajı aşamayacağız yönündeki beyanatından dolayı aldık'' dedi.

Türkiye'nin en büyük sıkıntısının terör olduğuna dikkati çeken Zeybek, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin bugün birinci meselesi terördür. Terör meselesinin bitmesi için bizim iktidara gelmemizden sonra geçecek bir sene yeterlidir. Bir senede biz terörün kökünü de kuruturuz, bataklığını da. Bugün bu iktidar bir şeyler yapmaya başladığı hissini verdiğinde bir takım yazar bozuntuları, bir takım PKK severler, PKK perestler, PKK'ya tapanlar, kendilerine liberal diyen bir takım adamlar şunu söylüyorlar: Türkiye yeniden Tansu Çiller dönemine mi dönecek? Ne var Tansu Çiler döneminde? O zaman bir Genelkurmay Başkanı vardı, şunu söylüyordu: Başbakan tak diye emir veriyor, biz şak diye yapıyoruz. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş söylüyordu. Profesyonel savaşçılarla PKK ile savaşıldı. Özel birlikler dağlarda dolaştığında teröristler kaçacak delik arar haldeydi. Bunların yaptığı iş yanlış.''