BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  POLİTİKA

DP'li il başkanları Çiller'e yalvaracak!

Tansu Çiller’in “aday değilim” açıklamasının ardından DP'liler Demirel'e koştu.

Abone ol
DP’li İl Başkanları, eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in “aday değilim” açıklamasının ardından soluğu 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yanında aldı.

Çiller’in hayal kırıklığı yaratan açıklamasıyla birlikte, bugün DP Genel Merkezi'nde toplanan İl Başkanları kendilerine ‘yol göstermesi’ amacıyla 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Güniz Sokak’taki evinde ziyaret etti. Demirel’in İl Başkanlarına tavsiyesi, “Görevi seven gelir, kapılarınızı açık tutun” oldu.
Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından konuşan DP Çorum İl Başkanı Mustafa Güral Koldaş, Demirel’den kendilerine yol göstermesini istediklerini belirtti. Demirel’in “kim gelirse onun peşinden gidin” dediğini belirten Koldaş, Tansu Çiller’i yıldız yapanın kendisi olduğunu, bu nedenle Çiller’e karşı çıkmasının da mümkün olmadığını ifade ettiğini söyledi.

"YA OLACAK YA OLACAK"

DP Kastamonu İl Başkanı Ahmet Rugancı da, “Seçmen illa ‘Tansu Çiller’ diyor. Bu halkın talebidir, biz de halkın isteğine tercüman olmak için buradayız. Biz davamızdan yılmayacağız. Bizim tek bir planımız var, Tansu Çiller’in meşhur bir sözü vardır; ‘Ya olacak, ya olacak’. Biz de diyoruz ki; ya Tansu Çiller gelecek, ya Tansu Çiller gelecek” diye konuştu.

Çiller konusunda ısrarlarını sürdüren İl Başkanlarının yarın ise Çiller’in İstanbul’daki yalısına gideceği öğrenildi. Çiller’in, DP 10. Olağan Kongresi’nde Genel Başkanlığa aday olmaması durumunda ise, delege tarafından aday gösterilerek gıyabında genel başkan seçilmesi konusu gündeme geldi.