BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,19
HABER /  POLİTİKA

DP'den Saadet Partisi'ne ittifak sinyali

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Saadet Partisi ile seçim ittifakı için kapıyı araladı.

Abone ol

DP Genel Başkanı Zeybek, Haziran ayında yapılması planlanan milletvekili genel seçimleri öncesi, Meclis dışındaki partiler arasındaki olası seçim ittifakını değerlendirdi. Zeybek, "Bir iki ay sonra, seçime yaklaştığımız zaman yanımıza bir takım siyasi partileri almamız gerekiyorsa alacağız ve barajı ancak bu şekilde aşmayı başarıyorsak onu da yapacağız" dedi.

Yapılacak olası ittifakta DP'nin çatı parti olma şartını öne çıkartan Zeybek, "Bundan ödün vermemiz mümkün değildir. İttifak yapacağımız siyasi partinin Cumhuriyet değerlerine karşı bir tutum içinde ve demokratik gelişmeye karşı olmaması gerekir" diye konuştu.

GÖZLERİMİN İÇİNE BAKTI VE?

Saadet Partisi ile seçim ittifakına sıcak bakan Zeybek, rahatsızlığı nedeniyle hastanede yatan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı ziyaretine gitmek istediğinde doktorlarının izin vermediğini, ancak daha sonra Erbakan'ın isteği üzerine görüştüklerini anlattı. "Hocamız çok içtenlikli bir ifade ile gözlerime baktı ve 'vatan ve memleket tehlikede, vatan ve memleketi kurtarın' dedi. Çok etkilendim" diyen Zeybek, şöyle devam etti:

"Sayın Erbakan benim Başbakanımdır. Biz DYP'den bakandık ama Erbakan da bizim Başbakanımızdı. 54 Hükümet döneminde yakın çalıştık. Biz Saadet Partisi haline gelen Refah Partisi ile koalisyon kurmuştuk. Böyle bir ittifak söz konusu olursa hem bizim partilerimizin, hem Saadet Partililerin hem de kamuoyunun aklına 54. Hükümet gelir ve hiç de yadırganmaz böyle bir şey. İttifak bana ters gelmez. Barajı şöyle ya da böyle aşacağız."