BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,66
ALTIN 2.509,92
HABER /  POLİTİKA

DP'den iki referandum istifası daha

Demokrat Parti'de "Hayır" tepkileri artarak devam ediyor. Bugün de iki belediye başkanı üyelerle birlikte istifa etti.

Abone ol

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un 12 Eylül'deki referandumda 'hayır' diyeceklerini açıklamasının ardından partide istifalar devam ediyor.

Çorum'un Dodurga Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyesi ile DP Dodurga ilçe teşkilatından 100 kişi partisinden istifa etti. Ortaköy ilçesinde ise Belediye Başkanı Ali Ergin ile Belediye Meclis üyeleri istifasını verdi.

Dodurga Belediyesi önünde düzenlediği basın toplantısı ile istifalarını açıklayan DP'liler hukukun ve özgürlüklerin yanında yer almak, halka tepeden bakanların değirmenine su taşımamak için vicdanımın sesini dinleyerek istifa ettiklerini açıkladı.

Belediye Başkanı Bekir Kılıç, "Anayasa değişikliği konusunda CHP, MHP, BDP çizgisine destek verip 'hayır' oyu vereceğini açıklayan partimiz, kendi geçmişini inkar eden bir karar almıştır. Tabanı hiç dinlemeden, tarihsel geçmişimizin ve değerlerimizin muhasebesini yapmadan alınan bu karar bizi çok zor durumda bırakmıştır" dedi.


Ortaköy Belediye Başkanı Ali Ergin ile Belediye Meclis üyeleri de istifa kararlarını açıkladı. Başkan Ali Ergin "Partimin neye ve niçin hayır dediğini anlayabilmiş değilim. Demokrat Partinin kendi misyonunu inkar ederek CHP'nin peşine takılmasını ise içime hiç sindiremiyorum. Baskıcı, seçkinci, darbeci olmak CHP'ye yakışabilir ama bizim sağduyulu kitlemize asla yakışmamaktadır. Bu seçimde 'hayır' demek, demokrat olarak aslımızı inkar etmektir. Gün kendimize gelme ve 'evet' deme günüdür" dedi.