BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  POLİTİKA

DP'de Mesut Yılmaz hareketliliği

Demokrat Part Genel Merkezi'nde gizliden gizliye bir hareketlilik yaşanıyor. Nedeni ise...

Abone ol

Demokrat Parti (DP)'de gizliden gizliye bir hareketlilik yaşanıyor. Genel merkezini Anavatan'ın eski binasına taşımaya hazırlanan partide, bir yandan da kongreye yönelik hesaplar konuşulmaya başlandı.

İddiaya göre yeni genel merkezin üçüncü katı, tamamen Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mesut Yılmaz'a ayrıldı. Burayı kendisi için yeniden tefriş ettiren Yılmaz'ın, yakın çevresine, 'kongreye hazırlanın' talimatı verdiği iddia ediliyor.
Parti bir yandan da eski Genel Başkan Süleyman Soylu dönemiyle mücadele içerisinde. Soylu döneminde işe alınan 21 kişi, kıdem, ihbar tazminatı ve diğer hakları ödenmeden işten çıkarıldıkları gerekçesiyle DP'yi mahkemeye verdi. Ankara 14. İş Mahkemesi'nde başlayan davanın ilk duruşması dün yapıldı. Parti avukatları, DP'nin parası olmadığı için çalışanların haklarını ödeyemediklerini ileri sürdü. Mahkeme, delillerin incelenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu arada Anavatan'la birleşmenin hemen ardından yeni işçilerin alınması da dikkat çekmişti. Haklarını alamayan çalışanlar, ilk çare olarak 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den yardım almak için Güniz Sokak'a gitmişlerdi. Ancak görüşmeyi başaramamışlardı. Kendilerine 'Cindoruk mağdurları' adını veren eski çalışanlar, Süleyman Soylu ile birlikte çalıştıkları için cezalandırıldıklarını ileri sürüyor. Şoför Hüseyin Armağan, "Genel başkanla görüşmek istedik, bizi muhatap almadı." diyor. Armağan, Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'un Tekel işçilerini ziyaret edip destek vermesini hatırlatırken, "Genel başkan onlara gösterdiği ilgiyi bizden neden esirgiyor?" sorusunu yöneltiyor.

Cindoruk yönetimi, kongre sürecinde, partinin ekonomik durumunu düzelteceklerini vaat etmişti. 35 milyon dolarla partinin ayağa kaldırılacağı, delege arasında en çok konuşulan konuydu.