BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  POLİTİKA

DPde kongre tarihi belli oldu

Demokrat Parti'de kongre olağan kongresinin tarihi belli oldu. Kongrede genel başkanlık seçimi de yapılacak.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Demokrat Parti (DP)'nin önümüzdeki 12 Haziran'da olağanüstü kongre yapacağı bildirildi. Edinilen bilgilere göre kongrede genel başkanlık seçimi de yapılacak. Hüsamettin Cindoruk'un liderliğindeki Demokrat Parti'de bir başka başkan adayın çıkıp çıkmayacağı şimdilik belli değil. Aynı şekilde DP'de önemli bir birim olan GİK üyelikleri için kimlerin aday olacağı da netlik kazanmadı.

GİK'TE BÜYÜK TARTIŞMA YAŞANIYOR

Ankara'da Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Patalya otelde başlayan Demokrat Parti'nin Genel İdare Kurulu toplantısı şu sıralarda devam ediyor. Toplantıda sert tartışmalar yaşanıyor. Tartışmaların odağında ise ANAP ve DYP'liler var. Anavatan partililerle eski DYP liler genel başkan seçimli kongre istiyor. DYP ise buna karşı çıkıyor

CİNDORUK'LA SOYLU YARIŞMIŞTI

Demokrat Parti'nin 5’nci Olağanüstü Büyük Kongresi'ne genel başkanlık için 4 aday başvurmuştu. İlk iki turda genel başkan adaylarından hiçbiri genel başkan seçilmek için gereken salt çoğunluğu sağlayamamış ve üçüncü tura geçmeden önce Süleyman Soylu ve Mehmet Ali Bayar adaylıktan çekilmişti. Cindoruk üçüncü tura tek aday olarak girdi ve 559 oyla genel başkan seçilmişti.