BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  POLİTİKA

DP'de 'Ergenekon'a selam' istifası

Hafta sonu olağanüstü kongreye gidecek olan DP, daha bütünleşmeyi tamamlayamadan dağılmak üzere.

Abone ol

Kongrede genel başkan seçimi olmayacak. Fakat Cindoruk'tan rahatsızlık had safhada. Özellikle Ergenekon'a verdiği destek nedeniyle peş peşe istifalar yaşanıyor. GİK üyeleri Barış Tarhan ve Ramazan Özcan, "Ergenekon'a selam gönderenle birlikte olmam." diyerek istifa etti.

Zaman'dan İsa Yazar'ın haberine göre merkez sağda bütünleşmeyi sağlama iddiasıyla Anavatan Partisi ile birleşen DP'de sular bir türlü durulmuyor. Hafta sonu olağanüstü kongreye gidecek olan Demokrat Parti'de (DP) Hüsamettin Cindoruk'un son dakika operasyonu konuşuluyor. Genel başkan seçimi yapılması planlanan kongreyi Cindoruk son anda genel başkan seçimsiz hale dönüştürdü. Ankara'da topladığı il başkanlarına 'Partimizin genel başkan sorunu yoktur' şeklinde açıklama yaptıran Cindoruk'un GİK'teki Anavatanlıları tasfiye edeceği iddia ediliyor. Partide bir yandan da istifalar yaşanıyor. Son olarak DP'nin en genç GİK üyelerinden Barış Tarhan, "Ergenekon sanıklarına verilen destek" nedeniyle istifa etti. Tarhan, istifa dilekçesinde, "Ergenekon'a selam gönderenle birlikte olmam." diyerek Cindoruk'a bayrak açtı. Dilekçede, "Milletten uzaklaşmış, karanlık tünellerde seyreden bu trenden inebilme iradesi ve karakterini bana bahşeden yüce Allah'ıma şükrediyorum." ifadeleri yer aldı.

Eski Anavatan Partisi Malatya İl Başkanı Ramazan Özcan da GİK üyeliğinden istifa etti. Büyük fedakarlıkla gerçekleştirdikleri birleşme projesinin Cindoruk ve parti içindeki statüko yanlıları tarafından sabote edildiğini savunan Özcan, "Bu çirkin plana bilmeden dahil olduğum için başta Türk milletinden ve rahmetli Turgut Özal'ın manevi şahsiyetinden özür diliyorum." açıklaması yaptı. 18 Haziran'da yapılacak kongrede 100 kişilik DP GİK'inin 60 kişiye indirilmesi planıyor.