BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  POLİTİKA

DP Lideri Zeybek partiyi ayağa kaldırdı

Seçimlerde hezimete uğrayan Demokrat Parti'de gözlerin çevrildiği Zeybek, istifalara çağrısına öyle bir cevap verdi ki.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Yeni aldığım bir görevi, tam partiyi ayağa kaldırmışken, bırakmayı filan düşünmüyorum. Genel Başkana ihtiyacımız yok. Genel Başkana ihtiyacımız olursa buna dışarıdan kimse karar veremez'' dedi.

Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, il başkanlarından kendisine ''sakın görevinizi bırakmayın' diye baskı olduğunu belirterek, ''Zaten benim de hiç öyle bir niyetim olmadı. Aklımın ucundan bile geçmedi. Yeni aldığım bir görevi, tam partiyi ayağa kaldırmışken, bırakmayı filan düşünmüyorum. Ama yine söylüyorum. Ne olursa olsun. Biz buraya, bir eski genel başkanımızın söylediği gibi, bir gezegenden ufoyla filan gelmedik. Bizi buraya teşkilatımız getirdi. Teşkilatımızın iradesi ne şekilde ortaya çıkarsa elbette ki biz ona razı oluruz. Hiçbir şekilde de başladığımız işi yarım bırakmayız'' ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, ''Genel Başkana ihtiyacımız yok. Genel Başkana ihtiyacımız olursa buna dışarıdan kimse karar veremez'' görüşüne yer veren Zeybek, şunları kaydetti:

''Ancak kendi teşkilatımız, delegelerimiz böyle bir ihtiyaç duyarlar, iradelerini ortaya koyarlar, karar verirler ve o kararın gereği de yerine gelir, hepimiz de bu karara saygı duyarız.

Biz yolumuza devam ediyoruz. Genel Başkanımız var, kurullarımız var, kurullarımızın yetkileri var. Bu sonuçlar ne olursa olsun biz ayağa kalktık. Bugün artık Demokrat Parti Türkiye'nin gündeminde var ve fikirlerimiz geniş bir halk kitlesi tarafından ilgiyle karşılanıyor. İlgi ve sevgi var biz şimdi bunu oya dönüştürmenin mücadelesini vereceğiz.

Ama böyle dışarıdan gelecek, Genel Başkan olacak, bunlar tamamen hayali söylemlerdir, gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur. Hayatlarının bir döneminde merkez sağ diye adlandırılmış, ya da bizden aday olmuş veya olmamış, öyle bilinmiş birtakım insanların, şimdi CHP'den milletvekili seçildiler diye hemen ayrılıp gelip, grup kurup, genel başkanlığı da alıp Demokrat Parti'li olacaklarını kurgulamak da aynı şekilde gerçeklerle bağdaşmayan bir iddiadır.''