BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  POLİTİKA

DP lideri, Erdoğan'ı çok cahil buldu

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı cahil buldu.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dersim olaylarına ilişkin sözleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zeybek, DP Genel İdare Kurulu toplantısı öncesinde, şu açıklamalarda bulundu: ''Başbakan, olayları abartarak, ayrıntılara girerek öyle bir manzara çizmiştir ki sanki Türkiye devleti kendi vilayetlerini basmış ve durup dururken oradaki insanları öldürmüş gibi bir olay anlatmıştır. Kışkırtıcı, tahrikçi ve o dönemin bütün büyüklerini suçlayıcı ve dolayısıyla Cumhuriyetimizi suçlayıcı, devleti suçlayıcı bir konuşma yapmıştır bugün.''

"BAŞBAKAN'IN CEHALETİ"

Hükümet başkanlarının özür dileme yetkisi olmadığını savunan Zeybek, ''Sayın Başbakanın 'Devlet adına özür diliyorum' ifadesini de onun cehaletine veriyorum. Çünkü devleti temsil etme yetkisi bizim yasalarımıza göre Cumhurbaşkanına verilmiştir. Yani sadece Cumhurbaşkanı devleti temsil eder. Valiler ve büyükelçiler de bulundukları yerde devleti temsil eder'' ifadelerini kullandı.

REFERANDUM HATIRLATMASI

Başbakan Erdoğan'ın, bedelli askerlik konusunda daha önce yaptığı bir konuşmada, bunun yanlış olacağını belirterek, ''Böyle bir konu gelirse biz bunu halk oylamasına sunarız'' dediğini anımsatan Zeybek, ''Ama Sayın Başbakan bunu artık adet haline getirdi. Bir söylediği sözün, bir müddet sonra tam tersini söylüyor. Doğrusu takdir etmek lazım ki bir önceki sözünü hangi ateşlerde, inandırıcılıkla savunuyorsa tam tersini de aynı ateşle ve inandırıcılıkla savunma maharetini ortaya koyuyor'' şeklinde konuştu.