BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,77
ALTIN 2.492,69
HABER /  POLİTİKA

DP kongreye 5 adayla gidiyor

Haftasonu yapılacak Demokrat Parti kongresinde genel başkanlık için şu ana kadar 5 isim adaylığını açıkladı

Abone ol

Demokrat Parti 10. olağan kongresinde 1325 kişi, partiyi seçime götürecek genel başkan adayı ya da adaylarını oylayacak.

Atatürk Spor Salonu'nda 15 Ocak'ta saat 10.00'da başlayacak ve uzaması durumunda 16 Ocak'ta da sürecek kongrede; 1100 seçilmiş delege, 60 GİK üyesi, 70 Merkez Karar Kurulu üyesi, 35 Yüksek Haysiyet Divanı üyesi, 58 Parti Kurucusu, 1 milletvekili (Mesut Yılmaz) ve Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, oy kullanacak.

Kırmızı beyaz renklerle süslenecek ve delegelerin ortada yer alacağı kongre salonunda genel başkanlığa aday olmak için en az 50 kongre delegesinin yazılı onayını almak gerekiyor.

Kongre öncesinde DP Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı, DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, eski bakanlardan ve parti üyesi Namık Kemal Zeybek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eski Genel İdare Kurulu üyesi Samet Ocakoğlu kongrede aday olduklarını açıkladı.

Bu hafta içinde DP'li bazı il ve ilçe yöneticileri ile bir kısım üye, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'i Yeniköy'deki evinde ziyaret ederek aday olmasını isterken, bazı il başkanları da İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici'yi adaylık için ikna etmeye çalıştı.