BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.415,50
HABER /  POLİTİKA

DP İzmir İl Yönetim Kurulu istifa etti

Demokrat Parti DP İzmir İl Başkanı Fatih Dalan, DP'de hayata geçen değişikliğin İzmir nezdinde de önünü açabilmek için parti il yönetiminden ayrıldıklarını bildirdi.

Abone ol

Dalan, yazılı açıklamasında, 15 Ocakta partinin 10. Olağan Genel Kurulu'nda Namık Kemal Zeybek'in Genel Başkan seçildiğini ve yeni yönetimler oluştuğunu hatırlatarak, ''Ayrıca söylem olarak da partide yeni bir çizginin, yeni bir anlayışın hakim olacağı sinyalleri alınmıştır'' ifadesini kullandı.

Genel kurulda kendisinin ve arkadaşlarının siyasi bir tavrı bulunduğunu ve taraf olduklarını belirten Dalan, açıklamasında şunları kaydetti:

''Yapılan bu genel kurul neticesinde oluşan Genel İdare Kurulu da bizce, ne yazık ki Demokrat Parti'nin iktidara yürüyüş hedefini gerçekleştirecek şekilde oluşmamıştır. Bu tablo hakkında bizlerin görüşlerini paylaşan il başkanı ve il yönetimleri gerekeni yaparak, partide yenilenmenin önünü açmalıdır. Tüm bu gerçekler ışığında DP'de hayata geçen bu değişikliğin İzmir nezdinde de önünü açabilmek için yapmamız gerekeni yapıyor ve bugün itibarıyla il yönetiminden ayrılıyoruz.''