BIST 9.782
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.433,04
HABER /  POLİTİKA

DP hangi partilerle ittifak yapacak?

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek partisinin ittifak yapacağı iddialarına yanıt verdi.

Abone ol

Genel seçim yaklaştıkça merkez sağda ittifak iddiaları da artmaya başladı. İttifak yapılacağı konuşulan adreslerden DP'den bu konuda açıklama var. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Seçim için bize 'ittifak yapalım' talebi oldu, ancak biz hiç kimseye ittifak çağrısında bulunmadık'' dedi.

Zeybek, Ankara'da Dedeman Oteli'nde, partisinin belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleriyle ''tanışma'' toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da ve Afrika'daki gelişmelere değinerek, oradaki halkların, liderlerinin baskılarından ve hem kendilerinin hem de ailelerinin zenginliklerinden sıkıldığını söyledi. Zeybek, AK Parti iktidarının da tıpkı onlar gibi baskıcı bir tutum izlediğini öne sürdü. ''Parti içinde onu eleştirmek mümkün değil'' diyen Zeybek, ''23 Nisan'da bir çocuğu oturttu makamına, 'astığın astık, kestiğin kestik' dedi. Bu bilinçaltıdır'' görüşünü dile getirdi.

Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''başkanlık sistemi'' özleminde olduğunu, ancak bunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından şimdilik ertelendiğini ifade etti.

Erdoğan'ın bir televizyon kanalında ''yandaşları karşısında mağdur beyi oynadığını'' ileri süren Zeybek, Erdoğan'ın ''BOP'un olmadığına'' yönelik sözlerini de eleştirdi. Zeybek, Erdoğan'ın sözlerinin devlet ciddiyetine yakışmadığını öne sürdü.

''28 Şubatçıların yargılanmasını istediğini'' belirten Zeybek, ''Çevik bir arkadaş vardı, emir verip savuruyordu, nerede o'' diye sordu. Zeybek, onlardan hesap sorulamayacağını, çünkü hükümetin onlar sayesinde iktidara geldiğini iddia etti.

Kendi dönemlerinde fakir fukaralar için fon oluşturulduğunu ve bu hükümet döneminde de ismi değiştirilerek sürdürüldüğünü söyleyen Zeybek, ancak ''17 milyar lira ayrılan fonun hem bütçe denetiminden hem de ihale kanununun dışında tutulduğunu'' ifade etti. İhalesiz alınan ayni yardımların vatandaşlara dağıtıldığını ileri süren Zeybek, 8 yılda yaklaşık 92 milyar liranın ''keyfi olarak dağıtıldığını'' söyledi.

Namık Kemal Zeybek, bir soru üzerine, iktidara geldiklerinde maaşlara yüzde 50 zam yapacaklarını belirtirken, başka bir soru üzerine, ''Seçim için bize 'ittifak yapalım' talebi oldu, ancak biz hiç kimseye ittifak çağrısında bulunmadık'' dedi. Zeybek, bu seçimde olmasa da bir sonraki seçimde tek başlarına iktidar olacaklarını öne sürdü.