BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  POLİTİKA

DP Aydın Özal'ı unutmadı!

Demokrat Parti Aydın İl Başkanı Engin Polat, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 17’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Abone ol

Demokrat Parti Aydın İl Başkanı Engin Polat, “Özal, Türkiye ekonomisini, Adnan Menderes’in ruhu ile köylüyü ve sanayiyi kalkındırarak gelecek nesillere onurlu bir Türkiye bırakmıştır” dedi.

Turgut Özal’ın 17’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan Engin Polat, “Yetiştirme tarzıyla, mizacıyla, eğitimiyle, değer yargıları, inanç yapısıyla, uluslararası camiadaki konumuyla amaç ve hedefleriyle Türk siyasetinin ve merkez sağ’ın yetiştirdiği önder liderlerinden biri olan Başbakan, Cumhurbaşkanı Sayın Turgut Özal’ın vefatının 17. yılında minnetle şükranla ve rahmetle anıyoruz. İhtilal sonrası Türk siyasi hayatını ve ekonomisini istikrara kazandıran, ülkeyi kutuplaşmalara itmeden hem muhafazakâr hem de, Cumhuriyetin temel ilkelerini üniversitesini, yargı organlarını, inançlı insanları, şerefli Türk ordusunu bir demokrasi çizgisi içerisinde sahiplenmiş ve bir arada yapmayı başararak büyük başarı sağlamıştır. Türkiye ekonomisini kalkındırarak, Adnan Menderes’in ruhu ile köylüyü ve sanayiyi kalkındırarak gelecek nesillere onurlu bir Türkiye bırakmıştır” dedi.

Polat, “Bugün Demokrat Parti üyeleri, mahalle temsilcileri, köy temsilcileri, delegeler, gençlik ve kadın kolları, ilçe yönetim kurulları il yönetim kurulu ve ben İl Başkanı olarak Türk siyasetinde çığır açmış, bu şerefli Liderin ruhunu yaşatacağımıza ve gelecek nesillere aktaracağımıza söz veriyoruz. Liderimizi, rahmetle anarken, Türk siyasetini Adnan Menderes, Turgut Özal, Fatih Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan gibi siyasetçilerin ruhunu yaşayan bir hükümetin yakın zamanda yönetmesi dileğiyle” diye konuştu.