BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  GÜNCEL

Dövme yaptıran tövbe etsin

Diyanet İşleri, dövme nedeniyle kişinin tövbe etmesi gerektiğini bildirdi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptırdığı dövme nedeniyle kişinin tövbe etmesi gerektiğini bildirdi.

Diyanet takviminde yer alan bilgide, insan bedeninin değişik yerlerine çeşitli şekillerde dövme yaptırmanın eski tarihlerden bu yana uygulandığı belirtilerek, "Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahilliye adeti olup, sağlık açısından da zararlı olduğu gibi dinen de yasaklanmıştır" denildi.

"DÖVME YAPTIRANA ALLAH RAHMET ETMEZ"

Diyanet, Hz. Peygamberin, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmediğini, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirdiğini ifade ederek, İslamiyet'in her konuda doğallığı tavsiye ettiğini, dövmeyi de hoş karşılamadığını kaydetti.
"Dinimiz, tedavi amaçlı operasyonlar hariç Allah'ın yarattığının değiştirilmesine yönelik her türlü müdahaleyi yasaklamıştır" diyen Başkanlık, Allah'ın yarattığının değiştirilmesinin hem maddi hem de fıtrat alanında gerçekleşebildiğini bildirildi.

Diyanet, "Günümüzde, başta insan olmak üzere canlı varlıklar üzerinde ve yeryüzünde doğal dengeyi bozucu her türlü yıkıcı girişimi bu çerçevede değerlendirmek mümkündürKişinin yaptırdığı dövmeyi kazıtması gerekir. Ancak bu operasyon vücuda zarar verecekse dövme olduğu gibi bırakılır. Bununla birlikte yapılan dövme gusül ve abdeste engel değildir. Fakat kişinin bundan dolayı tövbe etmesi gerekir" dedi.