BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

Dövme insanı dinden çıkarmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm süreci için dualarını istediği ve bazı meselelerde danıştığı Ali Rıza Öztürk Hocaefendi, Bayrampaşalı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm süreci için dualarını istediği ve bazı meselelerde danıştığı Ali Rıza Öztürk Hocaefendi, Bayrampaşalı gençlere seminer verdi. Öztürk Hocaefendi, sorular üzerine dövmenin insanı dinsiz, imansız yapmadığını belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm süreci gibi bazı konularda dualarını isteyerek görüşlerini sorduğu Ali Rıza Öztürk Hocaefendi, Bayrampaşalı gençlere “Ahlak ve Davranış” konulu bir seminer verdi. Sohbet havasında geçen seminerde gençlere rehberlik eden Ali Rıza Hocaefendi, Başbakan Erdoğan’dan övgüyle söz etti. Başbakan Erdoğan ile bazı özel hususlarda konuştuklarını belirten Ali Öztürk Hocaefendi, “Allah onun gibilerini başımızdan eksik etmesin” dedi. Her zaman Allah’ın emirlerini Müslümanlara anlatmayı kendine vazife edindiğini ifade eden Öztürk Hocaefendi, “Seçim döneminde olduğu gibi bir takım yalanlarla daha önce hapse girdik” dedi.
Sıkça sorulan sorular üzerinde duran Ali Rıza Öztürk Hocaefendi, dövmenin insanı dinsiz imansız yapmadığını ancak İslam’a karşı hoş olmadığını belirtti. Hocaefendi, namaz kılmanın dinen ne kadar önemli olduğu hususu üzerinde de durdu. Hocaefendi gençlere, “Allah’ın verdiği nimetlere karşı kendimiz için günde bir saatimizi ayırıp namaz kılmalıyız” diye konuştu.
Büyük katılımın sağlandığı seminerde Ali Rıza Hocaefendi, gençleri sakıncalı olan davranışlara karşı uyardı. Seminerde lise öğrencilerinin hazırladığı ney dinletisi dinlenirken, Kur’an-ı Kerim’den de ayetler okundu.
Ardından söz alan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Yıllardan beri Başbakanımızın akıl hocalığını yapan böylesi muhterem bir hocamızı Bayrampaşalı gençlerimizle buluşturduğumuz için çok mutluyuz” dedi.
(İHA)