BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
HABER /  GÜNCEL

Dostluk kazansın

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Kupa mücadelesine ilişkin, "Bu güzel futbol akşamında futbol kazansın, dostluk kazansın" ...

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Kupa mücadelesine ilişkin, "Bu güzel futbol akşamında futbol kazansın, dostluk kazansın" dedi.
25 Ağustos Pazartesi günü Manisa’da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa karşılaşması için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hazırlanan ‘Süper Kupa 2014’ maç kitabına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yine bir derbinin, yine bir Süper Kupa heyecanın oluşacağını belirterek, “Derbiler futbolun bayramlarıdır. Türk futbolunun mihenk taşı iki kulübümüz, yıllardır devam eden rekabet sayfalarına bu akşam bir yenisini ekleyecek” dedi.

“DAYANIŞMAYA FUTBOL KULÜPLERİ BÜYÜK DESTEK VERDİ”
“Bu şerefli formaları giyen futbolcular, her zaman olduğu gibi bugün de, bu anlamlı maçı kazanabilmek için terlerinin son damlasına kadar savaşacak” diyen Kartal, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Ancak bu kez bu derbinin, Süper Kupa mücadelesinin, futbolun; rekabetin ötesinde bir anlamı var. Çok yakın bir tarihte, buraya çok yakın bir yerde, Soma’da 301 kardeşimizi kaybettik. Ulusça tarifi imkansız bir üzüntü yaşadık ve hemen ardından hepimiz maden şehitlerinin yakınlarına destek olabilmek için kenetlendik. Bu dayanışmaya futbol kulüpleri de büyük destek verdi. Biz Fenerbahçe olarak, hayatını kaybedenlerin çocuklarına eğitim bursu havuzu oluşturduk.”

“FUTBOLCULARIMIZI HAZIRLAMAK İÇİN GEREKEN HER ŞEYİ YAPTIK”
Kartal, son şampiyon olarak geldikleri Manisa’da, bir an önce maçın başlamasını istediklerini söyleyerek, “Bu maça hazırız, kupayı kazanmak istiyoruz ve kazanacağız. Bunun için futbol kuralları içinde elimizden gelen her şeyi, maçın ilk anından son düdüğüne kadar ortaya koyacağız. Rakibimize saygı duyacağız, onlardan da aynı saygıyı bekliyor olacağız. Bizler teknik adamlar olarak; futbolcularımızı hazırlamak için gereken her şeyi yaptık. Şimdi söz onlarda” diye konuştu.

“BU MAÇTA FUTBOL KAZANSIN, DOSTLUK KAZANSIN”
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sahaya çıktıktan sonra tüm düşünceleri iyi futbol oynamak olduğunu ifade ederek, “Fair-Play ölçüleri içinde davranmak ve bu kutsal formanın, armanın hakkını vermek olacak. Bu güzel futbol akşamında futbol kazansın, dostluk kazansın. Bu vesileyle; geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’ya da bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve kardeş Beşiktaş camiasına sabırlar diliyorum. Türk futbolu Seba Başkan’ı unutmayacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.
(İHA)