BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Dostları Karakaya'nın son anlarını anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde kendisine eşlik eden ve Medine'de vefat eden Hasan Karakaya'nın son anlarını gazeteci dostları anlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden gazeteciler, ziyaret sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın son anlarını anlattı.

Erdoğan ile yurda dönen heyette yer alan gazeteciler Suudi Arabistan ziyaretleri sırasında yaşamını yitiren Hasan Karakaya'nın son anlarını anlattı.Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar da Karakaya'yla gezi boyunca sürekli sohbet ettiklerini söyledi.

Medine'deki program esnasında Hasan Karakaya'nın da aralarında olduğu 6-7 kişilik bir grupla gece saatlerinde yemeğe gittiklerini aktaran Munyar, "Araca binip bir kebap restoranına gitmiştik. Orada keyifliydi. Bir süre sohbet ettik. Neşesi çok iyiydi. Hep şakalaşıyorduk" ifadelerini kullandı.

Dönüş için hep beraber otele doğru yürümeye başladıklarını ve bir ara Hasan Karakaya ile bir arkadaşın geride kaldığını anlatan Munyar, "Her halde başka bir sokaktan geliyorlar' diye düşündük. Otele vardığımızda ise lobidelerdi. Koltuğa yığılmış ve nefes almakta zorlanıyordu" dedi.

"NE MUTLU ÖYLE ÖLÜM DİYORDU"

Gazeteci Cengiz Er ise Karakaya'nın çok eğlenceli bir kişilik olduğunu ifade etti.

Karakaya'yı Mekke'de biraz yorgun gördüğünü ancak Medine'de ise sapasağlam görüldüğünü aktaran Er, "Bizi hep motive eden bir yapısı vardı. Bize abilik yapardı. Vefat etmeden 15 dakika önce Hazreti Peygamber'in kabrinin yanı başında teheccüd namazını kıldığı mekanda son namazını kıldı. 'Ne mutlu öyle ölüme' diyordu, bizlere" dedi.

Cumhurbaşkanlığı danışmanı ve gazeteci Saadet Oruç ise Karakaya'nın bir meslek büyükleri olduğunu belirterek, "Kutsal topraklarda son anları coşku içerisindeydi. Çok beklenmedik bir ölüm. Kutsal topraklarda son nefesini verdi. Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Karakaya'nın cenazesi, Erdoğan'ın heyetinin de bulunduğu uçakla Türkiye'ye getirildi.

Cenaze, Atatürk Havalimanındaki uçaktan alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Merkezefendi Mezarlığı morguna götürüldü.