BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  MEDYA

Dostlar Mahallesi ne zaman başlıyor dizinin konusu ve oyuncu kadrosu

Kanal D ekranlarının yeni dizisi Dostlar Mahallesi, yakında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Peki Dostlar Mahallesi dizisinin konusu ne, oyuncuları kim? Dostlar Mahallesi ne zaman başlıyor? Tüm bu soruların yanıtı İnternethaber'de.

Abone ol

Kanal D ekranlarının yeni dizisi Dostlar Mahallesi, yakında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Sıcak bir mahalle ortamını ekranlara taşıyacak olan dizi, şimdiden merak edilmeye başlandı. Peki Dostlar mahallesi ne zaman ekrana gelecek? Dostlar Mahallesinin konusu ne? Oyuncuları kim? İşte yeni diziye dair tüm merak edilen soruların yanıtı...

Dostlar Mahallesi dizisi yapımcılığını Türker İnanoğlu ve Erler Film üstlenirken; senaryosunu Resul Ertaş kaleme alıyor. Dizinin yönetmen koltuğu, Ayhan Özen'e ait. Oyuncu kadrosunda ise Çağla Şıkel, Alişan, Hande Katipoğlu, Ersin Korkut, İnan Ulaş Torun ve Zeynep Eronat yer alıyor.

Dizi, birbirine siyah ile beyaz kadar zıt karakterde iki kardeş olan ve taksi şoförlüğü yapan Metin’le (Alişan) Çetin’in (İnan Ulaş Torun) hem sevgi hem de çatışma dolu hikayesini anlatıyor.

Öte yandan dizinin yayın tarihi de belli oldu. Dostlar Mahallesi, 16 Aralık cumartesi akşamı saat 20.00’de Kanal D’de başlıyor.

Dostlar Mahallesi başlıyor işte diziye dair merak edilenler

İşte merakla beklenen dizinin oyuncu kadrosu;

ALİŞAN: 19 Haziran 1976’da Kasımpaşa, İstanbul’da dünyaya gelen ünlü şarkıcısının asıl adı Serkan Buraktır. Ailesi aslen Bingöl’ün Kiği ilçesinden olan Alişan, 21 yaşındayken Prestij Müzik‘le çalışmaya başladı. Sana Birşey Olmasın (1997) adlı kaseti yayımlandı. Alişan, albümden çıkarttığı ‘Kralı Gelse’ adlı parçayla tanındı. Alişan daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı‘na girdi.

Alişan, 1998’de Aynalı Tahir adlı diziyle televizyon seyircisinin karşısına çıktı. Daha sonra Erol Köse ile çalışmaya başlayan ve 1999’da ‘Var Ya’ adlı ikinci kasedini çıkartan Alişan, dizi oyunculuğuna da devam etti. Aynı yıl ‘Kurt Kapanı’ (Falçata Kemal rolünde), 2001’de ise ‘Aşkına Eşkıya’ adlı dizide başrol oynadı. 2004 yılında ‘Papatya ile Karabiber’ isimli  filmde rol aldı.  2004’de yönetmenliğini Yaşar Seriner’le birlikte Serdar Akar’ın yaptığı Cennet Mahallesi adlı komedi dizisinde Çağla Şikel ile başrolü paylaştı.

Nisan 2007’de ‘Kimselere Güvenmiyorum’ adlı 3. albümünü çıkarttı. Daha sonraki yıllarda Senfonik Çağdaş İlahiler, Sevgilerimle, on,  Melekler İmza Topluyor, Seni Biraz Fazla Sevdim, İhtiyacı Var, Ölümsüz Aşklar adlı albümlere imza attı. Alişan ve yakın arkadaşı Çağla Şikel uzun süre farklı televizyon kanallarında Herşey Dahil adlı televizyon programını sundu.

ÇAĞLA ŞİKEL: 2 Ocak 1979 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Çağla Şikel'in annesi Adanalı babası Karslıdır. Çağla Şikel’in babası Azerbaycan Türkü’dür. İlkokula 1985 yılında başlayan Çağla Şikel, ilkokul 4. sınıftayken devlet konservatuarına yazıldı. Bale eğitimi alan Çağla Şikel 1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın ortaokul bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimini de Mimar Sinan Üniversitesi’nde alan Çağla Şikel aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 

9 Ağustos 2008’de Emre Altuğ ile evlenen Şikel'in, bu evlilikten iki erkek evladı vardır. Çağla Şikel tiyatro, dizi, sinema oyunculuğunun yanı sıra mankenlik ve fotomodellik yapmıştır.  “Odesa” ismini taşıyan filmde rol alan Çağla Şikel Fındıkkıran Balesi, Külkedisi, Yedisi Birden ve Sihirbaz gibi oyunlarda rol almıştır. Sunuculukta yapan Çağla Şikel“Dansa Var Mısın?”adlı programı sunmuş ve 2012 yılında “Bugün Ne Giysem” moda programında jüri üyeliği yapmıştır. Çağla Şikel uzun bir süre Alişan’la birlikte sabah programı da sunmuştur.

HANDE KATİPOĞLU: 13 Mart 1983 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Hande Katipoğlu, Bilfen Koleji sonrası Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde sosyoloji eğitimi almıştır. Daha sonra İstanbul'da TÜRVAK Sinema-TV Eğitim Merkezi'ne devam etmiştir. Dizi oyunculuğu, sunuculuk ve reklam işleri yapmaya başladı. Dizilerde oyunculuk yapmasının yanında kendisinin bir de sigorta acentesi vardır. 2004 senesinde Bambaşka Biri adlı programda sunuculuk yaptı. 2010 yılında "Yahşi Cazibe" dizisinde Simge karakterini canlandırdı. 2012 yılında senaristliğini Gani Müjde'nin yaptığı Pis Yedili dizisinde Nevriye Kaçak rolünde oynadı.Hande Katipoğlu, Ağustos 2010 yılında işadamı Cenk Seyhun ile evlendi. 26 Eylül 2011 tarihinde boşandı. 2013 yılında "Arkadaşım Max" adlı filmde oynadı.

ZEYNEP ERONAT: 9 Temmuz 1963 tarihinde İstanbul‘da dünyaya gelen Eronat'ın, Miraç Eronat (d. 28 Eylül 1970) adında oyuncu olan bir kız kardeşi vardır. İlkokulu ve ortaokul birinci sınıfı Bandırma‘da okudu. Ortaokul ve liseyi Ankara‘da bitirdi. Tiyatrocu Güven Hokna‘nın sınavlara çalıştırmasıyla kazandığı Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuarından 1985 yılında mezun oldu. Ve Bursa Devlet tiyatrosuna stajyer sanatçı olarak çalışmaya başladı. 1987 yılında Ankara Devlet tiyatrosuna tayin oldu

Zeynep Eronat, 2002 – 2003 yılları arasında,  “Asmalı Konak” dizisinde “Piraye” rolüyle ismini duyurdu. 2007 – 2010 yılları arasında “Parmaklıklar Ardında” adlı dizide; 2014 yılında senaristliğini ve yönetmenliğini Osman Sınav‘ın yaptığı Milli İstihbarat Teşkilatı‘nı konu alan televizyon dizisi “Kızıl Elma” televizyon dizisinde; Zeynep Eronat (Meryem Kadıoğlu) karakterini canlandırırken, kardeşi Miraç Eronat (Adalet Kırımlı) karakterini canlandırmıştır. Usta oyuncu yıllardır birçok dizi, film ve tiyatro projelerinde rol alarak, ödüllere layık görülmüştür.

İNAN ULAŞ TORUN: 1 Ocak 1982’de dünyaya gelen Toruni 2005 yılında atv'de yayınlanan Beyaz Gelincik isimli dizide oynadığı Zeki karakteri ile tanındı. Bunun öncesinde Sırlar Dünyası ve Bir İstanbul Masalı gibi dizilerde de oynadı. Bazı sinema filmlerinde de rol alan oyuncu 2010 yılında Halil İbrahim Sofrası ve 2011 yılında Bir Çocuk Sevdim gibi dizilerden sonra, Leyla ile Mecnun (dizi) dizisinde 21. bölümde rol aldı. 2012 ve 2013 yıllarında TRT 1'de yayınlanan 6 Mantı isimli komedi dizisinde Murat karakteri ile başrolde oynayan oyuncu, Ocak 2014'te TRT1'de yayınlanmaya başlayan Bir Yusuf Masalı isimli dizide de başrolde oynadı. Genç oyuncu başrollerini Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oynadığı Düğün Dernek 1 ve 2 filmleriyle adını duyurdu.

CEYHUN FERSOY: Ceyhun Fersoy, 18 Temmuz 1982 tarihinde İstanbul'da doğdu. Çocukluğu babasının mesleği gereği İsviçre, Fransa ve İstanbul üçgeninde geçti. İlk, orta ve lise eğitimini İsviçre, Fransa ve İstanbul'da tamamladı. 2000-2001 yıllarında TÜRVAK Sinema Televizyon Eğitim Merkezi Yapım Yönetim Bölümü'nde eğitim aldı. Eğitimine 2005-2006 yıllarında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Actor Studio'da devam etti. 2005 yılında BKM Atölye çalışmalarına katıldı. BKM yapımı 'Bir Demet Tiyatro' dizisinde bir rol aldı. Ceyhun Fersoy, 'Bir Demet Tiyatro'nun yanı sıra Ana Kuzusu, Kurtlar Vadisi, İki Aile dizileri ile Neşeli Gençlik filminde ve Seksenler, Çocuklar Duymasın dizisinde rol aldı. Genç oyuncu Seksenler dizisinden rol arkadaşı Begüm Öner ile 2015 yılında hayatını birleştirdi.

BUSE VAROL: 1990 yılında Manisa’da dünyaya gelen Buse Varol, Eğitim Fakültesi Öğretmenlik Bölümünden mezunudur. 2 yıl kadar özel bir eğitim kurumu olan Dershanede stajyer öğretmenlik yapmıştır. 2012 yılında düzenlenmiş olan Miss Turkey güzellik yarışmasına katıldıktan sonra ün kazanan güzel oyuncu uzun süre modellik yaptıktan sonra oyunculuk alanına geçmiştir. Usta oyunculardan dersler alan Varol, Tozlu Yollar dizisinde Şerife karakterini canlandırmış ve Arka Sokaklar Dizisinde Yasemin İsimli bir Polis memurunu canlandırmıştır.

TURAN ÖZDEMİR: 10 Kasım 1952 tarihinde Muğla'nın Yatağan ilçesinde dünyaya gelen başarılı oyuncu Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı. Bir süre İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, ardından İstanbul'a yerleşti.2001 yılından itibaren kamera karşısına geçerek bir çok sinema filminde görev aldı. Turan Özdemir, oyuncu kadrosu Muğlalı vatandaşlardan oluşan ve çekimleri de yine Muğla'da gerçekleştirilen "Dondurmam Gaymak" adlı sinema filminin başrol oyuncusu bu filmle ünlendi. Pis Yedili dizisinde öğretmen Hasan Paşa karakterini canlandırdı. 10 Haziran 2006 tarihinde 13. Altın Koza Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı. Turan Özdemir, Müzeyyen hanım ile evli olup Ezgi adında biri kız, 2 çocuk babasıdır.

TAYFUN SAV: 7 Aralık 1959 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Türk film ve dizi oyuncusu unvanının yanı sıra İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde halen solist olarak görevini devam ettirmektedir. Kavak Yelleri dizisinde canlandırdığı Efe'nin babası Salih karakteri ile akıllarda yer eden Tayfun Sav, bu zamana kadar çeşitli dizi ve filmlerde rol almıştır. İşte bunlardan başlıcaları; Elveda Dostum, Ruhsar, Çınaraltı, Büyük Buluşma, Kurtlar Vadisi, Yağmurdan Sonra, Ah Polis Olsam, Arka Sokaklar, Hanımın Çiftliği, Küçük Gelin, Newyork'ta Beş Minare, Usta, Vavien ve Zincirbozan gibi dizi ve sinema filmleridir.