BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  GÜNCEL

Dortmund otomatiğe bağladı

Almanya Birinci Futbol Ligi'ne (Bundesliga) bugün oynanan 24. hafta karşılaşmaları ile devam edildi.

Abone ol

Lider Borussia Dortmund, sahasında Mainz 05'i Jakub Blaszczykowski ve Shinji Kagawa'nın golleri ile 2-1 yenerek, bu sezon arka arkaya 18. galibiyetini aldı.

Mainz'in tek golü Mohamed Zidan'dan geldi. Sezonun ikinci yarısında Borussia Dortmund'dan Mainz 05'e transfer olan Zidan, Mainz 05 ile çıktığı son 5 maçta 5 gole imza attı.

Puanını 55'e çıkaran lider Borussia Dortmund, en yakın takipçileri Bayern Münih ve Borussia Mönchengladbach ile olan puan farkını açtı.

Bayern Münih, deplasmanda Bayer Leverkusen'e 2-0 yenilerek şampiyonluk yarışında ağır bir darbe aldı.

Maçın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlanırken, Bayer Leverkusen ikinci yarıda Stefan Kiessling ve Karim Bellarabi'nin golleri ile maçtan 2-0 galip ayrıldı. Ev sahibi ekipte Eren Derdiyok'un ikinci yarıda oyuna girdiği karşılaşmada milli futbolcu Ömer Toprak 66. dakikada sarı kart gördü.

Bayern Münih 48 puanda kalarak maç fazlasıyla 2. sırada bulunuyor. Puanını 40'a yükselten Bayer Leverkusen, Avrupa Ligi'ne katılabilmek için önemli bir avantaj sağladı.

Düşme hattında bulunan SC Freiburg takımına 2-1 yenilen Schalke 04 ise 44 puanda kalarak zirve yarışından uzaklaştı.

Ligde kalma mücadelesi veren ve takımın başına tecrübeli teknik direktör Otto Rehhagel'i getiren Hertha Berlin, sahasında Werder Bremen'i tek golle yenerek sezonun ikinci yarısında ilk galibiyetini aldı.

Ev sahibi ekipte milli futbolcu Tunay Torun uzun zamandan sonra ilk 11'de başlarken, Werder Bremen'de milli futbolcu Mehmet Ekici 70. dakikada oyuna dahil oldu.

Karşılaşmadan Nikita Rukavytsya'nın attığı golle galip gelen başkent ekibi, puanını 23'e çıkararak 15. sıraya yükseldi. Werder Bremen ise 36 puanla 6. sırada kaldı.

Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Bayer Leverkusen-Bayern Münih..: 2-0
SC Freiburg-Schalke 04.........: 2-1
Hertha Berlin-Werder Bremen....: 1-0
Hamburger SV-VfB Stuttgart.....: 0-4
FC Kaiserslautern-VfL Wolfsburg: 0-0
Hannover 96-FC Augsburg........: 2-2
Borussia Dortmund-Mainz 05.....: 2-1