BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

’’Dört nala’’ tünele girdi

Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli’nde atıyla dört nala giden vatandaşı gören sürücüler şaşkınlığa uğradı. <br/>İstanbul Kağıthane-Piyalepaşa Tünel...

Abone ol

Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli’nde atıyla dört nala giden vatandaşı gören sürücüler şaşkınlığa uğradı.
İstanbul Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli’nde eşine az rastlanan bir durum yaşandı. Güvenlik nedeniyle yayaların girmesinin yasak olduğu ve 3 bin 186 metre uzunluğunda olan tünelde kameralar at üstünde dört nala koşturan bir vatandaşı görüntüledi. Taksici Rıdvan Ergin, bir otomobilin arkasına bağlı olan atı ile tünel girişine geldi. Ancak araç sahibi burada ceza kesileceğini düşünerek atla tünele girmek istemedi. Bunun üzerine Ergin atına binerek tünele girdi. Hızlı bir şekilde dört nala koşturan Ergin’i gören sürücüler, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Gözlerine inanamayan sürücüler, korna çalarak at ile seyir halinde olan Ergin’i uyarmak istedi. Kornalardan rahatsız olan at ise ilerlemekten vazgeçerek durdu. Bu nedenle attan inen Ergin’in de, tünelde atla imtihanı başlamış oldu. Tüneli geçmek için yoğun çaba sarf eden Ergin, atıyla önce yürüdü sonra da koşmaya başladı. Ancak Ergin’in atıyla ilerlemesi de uzun sürmedi. Bir süre sonra Ergin de at da yoruldu. Bunun üzerine Ergin kaldırıma geçip otururdu, atını da yanına bekletti. Daha sonra ayağa kalkan Ergin, atını yanına çağırmak istedi ama atı hiç oralı olmadı. Uzun uğraşlar sonucu birkaç adım adım atan at, ilerlemekten vazgeçince Ergin tarafından tekrar ilerletildi.
Atın sahibi taksi şoförü Rıdvan Ergin (27), “Vallahi biz de bir tane araba vardı. Araç tünelde ceza yemesin diye tünelin girişinde beni sokağa attı. Ben de artık buradan yürüyeceğim. Şu an tünelde çok üşüdüm, donmak üzereyim. Arabayı bıraktıktan sonra atı bırakamazdım mecbur atla tünele girdim. Çok eğlenceli ve zevkli. Atın ölümü arpadan olsun” dedi.
3 bin 186 metre uzunluğundaki tüneli yürüyerek geçen Ergin, şaşkın bakışlar içerisinde bir akaryakıt istasyonuna girdi. Sıcaktan bunalan Ergin, burada hem kendini hem de atını suyla serinletmeyi de ihmal etmedi.
(İHA)