BIST 9.565
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.482,03
HABER /  GÜNCEL

Doremi laneti! Patronları ardı ardına ölüyor!

Bir zamanların ünlü markası Doremi'nin yaşadığı talihsizlikler zinciri MHP'li ünlü iş adamının aracında ölü bulunmasıyla devam ediyor...

Abone ol

70'li ve 80'li yılların ünlü iç giyim markası olan DoReMi'nin, eski günlerinden eser kalmadı. Kadınların bir zamanlar Eminönü merkez şubesinin kapısında kuyruk oluşturduğu DoReMi şimdi patronlarının ani ölümleri ile gündeme geliyor.

ŞÜPHELİ ÖLÜMLERİN ADRESİ: DOREMİ

80'li yılların ünlü markası DoReMi, son yıllarda iç giyim dünyasındaki şaşası ile değil, patronlarının ve ailelerinin yaşadıkları talihsiz olaylarla gündeme geliyor. Dün DoReMi'nin patronu olan ve aynı zamanda MHP İstanbul İl başkanlığında görev yapan Mehmet Sinan Kenanoğlu arabasında ölü bulundu. İlk olay yeri incelemelerine göre Kenanoğlu'nun intihar ettiği yönünde bulgular söz konusu. Yaşanan bu olay, bir zamanların ünlü markası Doremi'nin yaşadığı talihsizlikler zincirini akıllara getirdi.

İşte o yaşananlar;

İLK SAHİBİ TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ

DoReMi,1969 yılında Baysallar Tekstil tarafından iç giyim sektörüne adım attı.Özellikle 80'li yıllarda başarı grafiğini yükselten Doremi, 2000'li yılları başında ise ekonomik krizler ve patronlarının yaşadıkları facialar ile konuşuluyor. İlk olarak 2006'da markanın sahibi Ahmet Duran Baysal geçirdiği trafik kazası sonucunda vefat etti.

ŞİRKET İFLAS ETTİ MARKANIN İSMİ SATILDI

Ardından 2008'de ekonomik kriz nedeniyle kapandı.Bu krizden sonra markanın isim hakkı, Ankara 1.İcra Dairesi tarafından açık artırmaya sunuldu.Markanın isim hakkı Kenanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sinan Kenanoğlu tarafından satın alındı. Ünlü iş adamı Kenanoğlu, DoReMi'nin isim hakkına ve mevcut mağazalarına 2.8 milyon TL ödeyerek yeniden devamını sağladı. Ekonomik çıkmazın ardından markanın ismi yine çarpıcı bir gelişmeyle yan yana geldi.

DOREMİ'NİN SAHİBİNİN EŞİ KABLO İLE ÖLDÜRÜLDÜ

2009'da Doremi'nin eski patronu Ahmet Duran Baysal'ın eşi Esra Karsel bir otomobilde boynunda kablo ile ölü bulundu. Ve son olarak 2014'de markanın patronu Mehmet Sinan Kenanoğlu arabasında ölü bulundu. Yaşanan olaydan sonra, DoReMi markasının maddi sıkıntı içinde olduğu iddia edildi.

SON SAHİBİ İNTİHAR ETTİ

2014 yılında ise DoReMi'nin patronu olan ve aynı zamanda MHP İstanbul İl başkanlığında görev yapan Mehmet Sinan Kenanoğlu arabasında ölü bulundu. İlk olay yeri incelemelerine göre Sinanoğlu'nun intihar ettiği yönünde bulgular söz konusu.