BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.492,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dönüşüme teşvikte ‘özel okul’ eleştirisi

25 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe giren ve dönüşen ‘dershaneler’e arsa ve bina desteği verilmesiyle ilgili uygulamaya ‘haksız rekabet’ eleştirisi geldi.

Abone ol

Milli Eğitim ile Maliye Bakanlıkları tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre, özel okula dönüşüm taahhüdünde bulunan ‘dershane’lere, hazine taşınmazları üzerinde 25 yıla kadar yararlanma hakkı veya mülkiyeti Hazine’ye ait olmakla birlikte MEB’e tahsisli binaları pazarlık usulüyle 10 yıla kadar kiralama imkânı verildi.

Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Eş Başkanı Cem Gülan, yönetmeliği teknik açıdan olumlu bulsalar da, özel okulların arsa ve bina ihalelerine katılamamasının ciddi bir haksızlık olduğunu savunarak şunları söyledi:

“Bizi etkileyen husus, dershaneden okula dönüşen kurumlara bu mükemmel haklar sunulurken, yıllardır fedakârca hizmet veren özel okullara böyle bir hak verilmemesi, bu ihalelere özel okulların giremeyecek olması. Dönüşüm çerçevesinde haksız rekabete maruz kalan özel okullar, bugün daha da ciddi bir haksızlık ortamında kaldı. Bunun giderilmesi için hükümetimizin yardımlarını bekliyoruz. Dileğimiz, özel okullara da arsa ya da tesis tahsisi veya kiralaması yapılması, bu ihalelere adil şartlarda katılma izni verilmesi, vergi muafiyeti getirilmesi.”