BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Dönüşüm bu sektörü canlandıracak

Hızla ilerleyen kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni ayrıntılar ortaya çıkarken, bu sektöre olan talebin artması bekleniyor.

Abone ol

Riskli binaların yıkılıp yeniden yapılmasını veya güçlendirilmesini temel alan kentsel dönüşümün, sigorta sektörüne yönelik talebi artırması bekleniyor.Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Genel Sekreteri Erhan Tunçay, Kentsel Dönüşüm Yasası'yla getirilen düzenlemenin, uygulama alanının büyüklüğüyle doğru orantılı olarak sigorta sektörünü pozitif etkileyeceğini söyledi.

Kentsel dönüşüm projesine dahil edilecek konutların neredeyse tamamına yakınının, bugün itibarıyla sigortalı olmadığına işaret eden Tunçay, bunlardan bir kısmının fiziki şartlarından dolayı sigortalanamayacak durumda bulunduğunu belirtti.

Tunçay, ''Dönüşümün yaşandığı bölgelerde, özellikle inşaat sigortalarının önemli ivme kazanacağı tahmin ediliyor. Sigorta sektörünün birçok branşında da hissedilebilir gelişme yaşanacak. Diğer taraftan sigortalanamayacak haldeki konutlar, cari yönetmeliklere göre yeniden inşa edilecek ve risk düzeyi eskiye nazaran son derece düşük hale gelecektir. Böylelikle teminat altına alınamayan konutlar sigortayla koruma altına alınabilecek. Ayrıca halihazırda sigortalanabilir haldeki konutlar da yenilenerek kuvvetlendirileceği için sigorta primlerinde bir düşüş yaşanabilecektir. Bu durum ise bundan evvel sigorta almak isteyen ancak primin yüksek olması sebebiyle sigorta poliçesi sahibi olamayan kesimi, sigortalı hale getirecektir'' dedi.

İNŞAAT İTİCİ GÜÇ OLACAK

Tunçay, kentsel dönüşümün, büyük bir proje olduğunu, başta nakliyat olmak üzere pek çok sigorta alanında hareketlilik sağlayacağına dikkat çekerek, ''İnşaat sektörü, lokomotif olarak diğer sektörleri itici güce sahiptir. Projenin tüm ayakları da sigortalanırsa, birçok branşta hissedilebilir gelişmeler ortaya çıkacaktır'' dedi.