BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL

Dönüş çilesi başladı! TEM durdu

Kurban Bayramını geçirmek üzere İstanbul dışına çıkan vatandaşların dönüş yolculuğu başladı.

Abone ol

TEM'de kilometrelerce kuyruk oluşurken, Çanakkale İskelesi'ndeki araç kuyruğu şehir içi trafiği de felç etti, trafik durma noktasına geldi.

TEM DURDU!

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenlerin dönüşe geçmesi nedeniyle TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde trafik durma noktasına geldi. Dün öğleden sonra TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde yoğunlaşan trafik gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Bugün sabah saatlerinden itibaren akıcılık kazanan trafik akışı bugün saat 12.00'den itibaren tekrar yoğunlaşmaya başladı. Özellikle İzmit Bekirdere Rampası'nda trafik, 'dur, kalk' şeklinde ilerliyor. Bekirdere Rampası'ndan itibaren belirli kesimlerde yolun zaman zaman 3 şeritten 2 şeride düşmesi, tünel ve viyadüklerin bulunması trafiği durma noktasına getiriyor. İstanbul'dan Ankara yönünde ise trafik oldukça akıcı.


FERİBOT KUYRUĞU TRAFİĞİ FELÇ ETTİ!

Kurban Bayramı tatilinin son gününde, Tekirdağ, Edirne ve İstanbul'a dönüşte Çanakkale güzergahını tercih eden tatilciler, iskelelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Çanakkale İskelesi'ndeki araç kuyruğu, Demircioğlu Caddesi'ni de doldurdu. Feribot kuyruğunun şehir içi trafiği de etkilemesi üzerine, polis ve zabıta ekipleri yolda tedbirler aldı. Ara sokaklardan iskeleye çıkan yollar, geçici olarak kapatıldı. Kent trafiği, iskele meydanına gelmeden alternatif yollardan verilmeye başlandı. Çanakkale Boğazı'nda ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş, Çanakkale - Eceabat arasında 2, Çanakkale - Kilitbahir arasında 4 ve Lapseki - Gelibolu arasında 5 feribotla, saatsiz olarak sefer yapıyor. Yaşanan yoğunluğun, akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

OTOGARDA DÖNÜŞ ÇİLESİ!

Bayram dönüşünde Esenler Otagarı'na girmeye çalışan otobüsler kilometrelerce kuyruk oluştururken, otobüsteki yolcular otogara ulaşabilmek için saatlerce bekledi. Beklemekten sıkılan yolcular otobüslerden inerek yürümeyi tercih etti. Yasak olmasına otobüs sürücüleri vatandaşların ısrarı üzerine yol ortasında yolcuları indirmek zorunda kaldı. Otobüsten bavullarını alan yolcular, otogara yürüyerek gitti. Otobüslerden bavullarını alan vatandaşlar, demir bariyerleri aşarak karşı yolda taksilere binmek için tehlikeye aldırmadan karşıya geçti.

Her sene aynı çileyi çektiklerini belirten vatandaşlar, duruma "Trafik çok yoğun beklemekten sıkıldık. Çocuklarla perişan olduk. Çocuklar da durmuyor. Mecburen indik yürüyoruz. Saatlerdir bekliyoruz. İnmezsek daha da bekleyecektik. Her sene aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz" dediler.